Šeštadienį Anglijoje buvo žaidžiami FA taurės trečiojo rato susitikimai. Į kitą etapą prasibrovė didžioji dalis favoritų, o čempionų titulą ginantys „Manchester City“ pamatė, kad 34-erių veterano Tomo Pope'o prieš pusmetį išsakyti žodžiai nebuvo iš piršto laužti.

Praėjusią vasarą stebėdamas rungtynes, kuriose Anglijos rinktinė 1:3 nusileido Olandijai, T. Pope'as socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, jog žaisdamas prieš dvi esmines klaidas minėtame mače padariusį gynėją Johną Stonesą jis galėtų mušti 40 įvarčių per sezoną.

„Žinau, kad esu ketvirtos lygos žaidėjas. Žinau, kad jis žaidžia rinktinėje ir uždirba po 150 tūkstančių svarų per savaitę. Žinau, kad jis yra milijoną kartų geresnis žaidėjas už mane, tačiau aš labai mėgaučiausi galimybe žaisti prieš Johną Stonesą kiekvieną savaitę. Per sezoną įmuščiau 40 įvarčių!“, – rašė anglas.

Šį šeštadienį 34-erių futbolininkas turėjo šansą atsakyti už savo žodžius. Jo atstovaujama „Port Vale“ ekipa, kuri varžosi ketvirtoje pagal pajėgumą šalies lygoje, FA taurėje susitiko būtent su J. Stoneso atstovaujama „Manchester City“ komanda.

Kaip tarė, taip ir padarė. Per savo karjerą aukščiau trečiosios Anglijos lygos nerungtyniavęs veteranas žaisdamas prieš J. Stonesą nenuvylė bei 35-ąją minutę pelnė įvartį, kuris išlygino rezultatą 1:1. Tiesa, galiausiai, namie žaidę „miestiečiai“ šventė pergalę 4:1.

Mančesterio klubui įvarčius pelnė Oleksandras Zinčenko, Sergio Aguero, Tayloras Harwoodas-Bellis ir Philas Fodenas.

Žengti į kitą etapą nepavyko kitai Mančesterio ekipai: „Manchester United“ svečiuose su „Wolverhampton“ sužaidė 0:0, todėl santykius su šia komanda dar kartą turės aiškintis namuose.

Į kitą etapą šeštadienį žengė „Premier“ lygos klubai „Leicester City“, „Newcastle“, „Norwich City“, „Burnley“, „Southampton“, „Watford“ ir „Bournemouth“, tačiau savo žygį netikėtai baigė „Aston Villa“ bei „Brighton“.

Visi rezultatai:

„Manchester City“ 4 – 1 „Port Vale“
„Wolverhampton“ 0 – 0 „Manchester Utd“
„Leicester“ 2 – 0 „Wigan“
„Burnley“ 4 – 2 „Peterborough“
„Rochdale“ 1 – 1 „Newcastle“
„Brighton“ 0 – 1 „Sheffield Wed“
„Fulham“ 2 – 1 „Aston Villa“
„Preston“ 2 – 4 „Norwich“
„Southampton“ 2 – 0 „Huddersfield“
„Watford“ 3 – 3 „Tranmere“
„Bournemouth“ 4 – 0 „Luton“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)