Svečiai iš Londono pirmąjį įvartį į savo vartus praleido dar 18-ą susitikimo minutę, kai kamuolį į vartų tinklą po Emiliano Buendia rezultatyvaus perdavimo pasiuntė bosnis Mario Vrančičius. Praėjus dvidešimčiai minučių šeimininkų sirgaliai ėmė džiaugsmingai švęsti Teemu Pukki pelnytą įvartį, tačiau po video peržiūros įvartis buvo anuliuotas dėl pažeistos nuošalės taisyklės.

Kabintis į rungtynes „Tottenham“ ėmėsi jau pačioje antro kėlinio pradžioje. 55-ą minutę varžovų vartininką nuginklavo danas Christianas Eriksenas, tačiau praėjus vos šešioms minutėms svečių fanams teko griebtis už galvų – kamuolį į savus vartus pasiuntė Serge'as Aurier.

Nuo pralaimėjimo Londono klubą išgelbėjo 83-ią minutę nuo vienuolikos metrų žymos kamuolį į vartus nukreipęs Anglijos rinktinės puolėjas Harry Kane'as, pelnęs dešimtąjį savo įvartį šiame „Premier“ lygos sezone.

Žaisdami išvykoje Jose Mourinho auklėtiniai aukščiausios lygos rungtynėse pastarąjį kartą nepraleisti įvarčio į savo vartus sugebėjo dar šių metų sausio 1-ą dieną.


Iškovotas taškas leido „Tottenham“ bent trumpam pakilti į penktąją turnyrinės lentelės poziciją.Tiek pat (30) taškų ir prastesnį įmuštų bei praleistų įvarčių santykį turintys „Wolverhapton Wanderers“ savo 20-o turo rungtynes žais sekmadienį, tačiau komandos laukia itin sudėtingas iššūkis – vizitas „Liverpool“ tvirtovėje.

Nepralaimėtų rungtynių seriją pratęsė Liverpulio „Everton“ futbolininkai. Antrosiose naujo vyriausiojo trenerio Carlo Ancelotti vadovautose rungtynėse jo auklėtiniai svečiuose rezultatu 2:1 (1:0) pranoko „Newcastle United“ ekipą.

Pirmame kėlinyje svečius į priekį išvedė 13-ą minutę pasižymėjęs jaunasis Dominicas Calvert-Lewinas, tačiau 56-ą minutę rezultatą išlygino šeimininkų gynėjas iš Šveicarijos Fabianas Scharas.

Visgi tašką šiose rungtynėse padėjo 64-ą minutę antrą savo įvartį pelnęs Calvert-Lewinas. Vis geresnę formą įgaunančiam 22-ejų metų „Everton“ puolėjui tai buvo jau penktasis įvartis per pastarąsias penkerias „Premier“ lygos rungtynes.


Po skaudaus pralaimėjimo miesto derbyje „Liverpool FC“ futbolininkams rezultatu 2:5 portugalą Marco Silva iš vyriausiojo trenerio pareigų atleidusi Liverpulio ekipa per pastarąsias penkerias rungtynes iškovojo tris pergales bei du kartus sužaidė lygiosiomis.

Kitų rungtynių rezultatai:


„Brighton & Hove Albion“ – „Bournemouth“ 2:0 (1:0; '3 Alireza Jahanbakhshas, '79 Aaronas Mooy).

„Southampton“ – „Crystal Palace“ 1:1 (0:0; '50 Jamesas Tomkinsas („Crystal Palace“), '74 Danny Ingsas („Southampton“)).

„Watford“ – „Aston Villa“ 3:0 (1:0; '42 Troy Deeney, '67 Troy Deeney (iš 11 m), '71 Ismaila Sarras).

„West Ham“ – „Leicester City“ 1:2 (1:1; '40 Kelechi Iheanacho („Leicester“), '45 Pablo Fornals („West Ham“), '56 Demarai Gray („Leicester“)).

„Burnley“ – „Manchester United“ 0:2 (0:1; '44 Anthony Martialis, '90+5 Marcusas Rashfordas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)