Manoma, kad šis vandalizmo aktas susijęs su Z. Ibrahimovičiaus ketinimais investuoti į Malmės komandai priešišką klubą. Apie tai buvo pranešta praėjusį mėnesį.

Buvęs Švedijos rinktinės puolėjas savo profesionalo karjerą pradėjo prieš 20 metų Malmėje.

Statulos autorius Peteris Linde kreipėsi į visuomenę norėdamas sustabdyti vandalizmą. Tai jau ne pirmas kartas, kai niekadėjai niokoja šį kūrinį.

Lapričio 27-ąją buvo pranešta, kad jis pirks 25 proc. praėjusiame sezone trečią vietą iškovojusio „Hammarby“ klubo akcijų.

Tą pačią dieną 3,5 m aukščio statula buvo nupurkšta dažais, padegta, o ant rankos uždėta tualeto sėdimoji dalis. Neužmiršti ir jo namai Stokholme, kur priešais duris užrašyta „Judas“.

Zlatano Ibrahimovičiaus statula

Paminklas netoli Malmės atidengtas spalio pradžioje. Bronzinis kūrinys, finansuotas Švedijos futbolo federacijos, pastatytas futbolininko gimtajame mieste Malmėje, prie stadiono.

38 metų puolėjas Švedijos nacionalinėje ekipoje žaidė 116 rungtynių ir pelnė 62 įvarčius.

Savo šalies rinktinės marškinėlius jis vilkėjo nuo 2001 iki 2016 metų. Švedų menininko Peterio Linde kūrinys yra 3 m 66 cm aukščio ir sveria beveik 500 kg.

Z. Ibrahimovičius savo karjerą pradėjo Malmėje prieš išvykdamas žaisti „Ajax“, „Juventus“, Milano „Inter“, „Barcelona“, „AC Milan“, „Paris St-Germain“ ir „Manchester United“ komandose. 2018 metais jis persikėlė į JAV.

Puolėjas po etapo už Atlanto MLS lygoje ieško naujos karjeros stotelės.

Zlatano Ibrahimovičiaus statula
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)