Per susirėmimus 46 žmonės buvo nesunkiai sužeisti, aštuonis jų teko vežti į ligoninę papildomai pagalbai suteikti, pranešė vietos gelbėjimo tarnybos.

Devyni žmonės buvo areštuoti, jiems gresia kaltinimai pareigūno įžeidimu ir neramumų sukėlimu, pranešė Katalonijos regiono policija.

Protestuotojai, kurių daugelis turėjo Katalonijos separatistų vėliavas, vienos gatvės viduryje ėmė krauti barikadas, kurias padegė atvykus dešimtims policijos mikroautobusų, iš įvykio vietos pranešė naujienų agentūros AFP reporteris.

Demonstrantai purtė vieną policijos mikroautobusą ir nulaužė kelio ženklų ir panaudojo juos barikadoms statyti. Kai kurie žmonės ieškojo prieglobsčio viename bare.

Ramybė į gatvę sugrįžo futbolo žiūrovams po rungtynių, kurios pasibaigė be įvarčių, pradėjus eiti iš stadiono.

Policija uždarė pietinius stadiono išėjimus, vedančius į gatvę, kur įvyko susirėmimai, ir paprašė žiūrovų „dėl saugumo priežasčių“ išeiti iš stadiono pro šiaurinius išėjimus.

Tai pirmi smurtiniai incidentai Katalonijoje nuo spalio, kai Ispanijos Aukščiausiasis Teismas skyrė ilgas laisvės atėmimo bausmes devyniems katalonų separatistų lyderiams dėl jų vaidmens 2017 metais nesėkmingai mėginant paskelbti regiono nepriklausomybę. Tuomet kelias dienas vyko protestai, kartais pasibaigdavę susirėmimais su policija.

Iš pradžių rungtynės buvo planuojamos spalį, bet dėl smurtinių demonstracijų šiame turtingame regione Ispanijos šiaurės rytuose jas teko atidėti.

Pačiame stadione tūkstančiai sirgalių laikė mėlynus transparantus su užrašu „Ispanija, sėsk ir kalbėkis“, kurie žiūrovams buvo dalijami prie stadiono. Ant transparantų taip pat buvo užrašai „Laisvė, teisės, apsisprendimas“ ir demonstraciją organizavusios, Katalonijos nepriklausomybę palaikančios protestų grupės „Demokratijos cunamis“ šūkis.

Protestuotojai prie keturių stadiono kampų blokuodami eismą pradėjo rinktis keturios valandos prieš rungtynių pradžią. Pasak policijos, stadioną buvo apsupę beveik 5 tūkst. žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)