Už Katalonijos apsisprendimo teisę agituojančios protesto grupės „Demokratijos cunamis“ šalininkai pradėjo rinktis prie keturių stadiono kampų 16 val. vietos (17 val. Lietuvos) laiku – likus keturioms valandoms iki varžybų pradžios.

Daugelis jų laikė Katalonijos vėliavas ir mėlynus plakatus, ant kurių buvo užrašytas grupės šūkis „Ispanija, sėskis ir kalbėkis“, taip pat žodžiai „Laisvė, teisės, apsisprendimas“.

„Privalome pasinaudoti šių rungtynių apimtimi, kad mūsų padėtį galėtų pamatyti pasaulis ir Europa“, – sakė 73 metų pensininkas Antoni Rabullis.

Prie stadiono buvo matyti policijos pajėgos, tačiau nebuvo beveik jokių smurto požymių, protestuotojams laikantis „Demokratijos cunamio“ duoto pažado vykdyti demonstracijas taikiai.

„Vykdant „Demokratinio cunamio“ akciją labai svarbu, kad rungtynės būtų sužaistos ir kad bilietus įsigiję fanai galėtų patekti į stadioną“, – tviteryje paskelbė protesto grupė.

Policija taip pat buvo mobilizuota prie netoliese esančio viešbučio „Princesa Sofia“, kur žaidėjams, treneriams ir teisėjams buvo liepta susirinkti ir paskui išvykti kartu į rungtynes likus dviem valandoms iki varžybų pradžios.

Vėl kilus nerimui dėl galimų riaušių, aplink stadioną turės dirbti apie 3 000 apsaugos darbuotojų. Varžybos iš pradžių turėjo įvykti spalio mėnesį, bet buvo atidėtos dėl visoje Katalonijoje įsiplieskusių smurtinių demonstracijų.

„Žinome, kad gyvename sudėtingoje socialinėje ir politinėje padėtyje, tačiau esu įsitikinęs, kad ji yra suderinama su futbolo varžybomis“, – praėjusią savaitę pareiškė „Barcelonos“ prezidentas Josepas Maria Bartomeu.

Rungtynės prasidės 21 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)