98-erius metus egzistuojantis „Cruzeiro“ klubas išgyvena itin sunkų laikotarpį.

Keturiskart Brazilijos čempionai kitą sezoną rungtyniaus žemesniame divizione, į kurį iškrito po fiasko šių metų „Serie A“ sezono pabaigoje.

Nors sezoną „Cruzeiro“ pradėjo sėkmingai ir laimėjo Minas Žeiraso valstijos čempionatą, komandos rezultatai nacionalinėse pirmenybėse smuko po gegužę ištikusio skandalo – į korupcijos verpetą įsisuko klubo vadovybė.

Dėl pralaimėjimų serijos sezono metu buvo pakeisti net 4 „Cruzeiro“ treneriai (paskutinis pakeitimas atliktas praėjusią savaitę), bet tai nepadėjo – pirmenybėse komanda finišavo dar 5 nesėkmėmis paeiliui, o paskutinių rungtynių netgi nesugebėjo užbaigti.

Arbitras sekmadienį nutraukė Belo Horizontėje vykusias rungtynes, kuriose „Cruziero“ 0:2 atsiliko nuo San Paulo „Palmeiras“. Priežastis – vietos sirgalių siautėjimas.

Įpykę dėl komandos pasirodymo, fanai ėmė plėšyti stadiono kėdes ir mėtyti jas į aikštę, niokojo stadiono patalpas, susimušė tarpusavyje ir su policija, o ši panaudojo gumines lazdas ir ašarines dujas.


Vėliau neramumai persikėlė į Belo Horizontės gatves. Pranešama ir apie sužeistus, ir apie sulaikytus „Cruzeiro“ gerbėjus.


Galutinėje čempionato turnyro lentelėje „Cruzeiro“ tarp 20 komandų užėmė 17-ąją vietą. Kartu su Belo Horizontės ekipa, į žemesnį divizioną iškrito ir prieš keletą metų košmarišką aviakatastrofą išgyvenęs „Chapecoense“ klubas, taip pat Florianopolio „Avai“ ir Masejo CSA komandos.

Čempionų titulą iškovojo Rio de Žaneiro „Flamengo“ komanda, turnyre triumfavusi 6-ą kartą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)