Neseniai Azijos metų futbolininko apdovanojimą atsiėmęs Heung-min Sonas 32-ąją rungtynių minutę atliko solo reidą nuo savo aikštės pusės iki varžovų vartų ir pelnė įspūdingą įvartį. Pietų Korėjos futbolo žvaigždės išpuolis jau dabar yra laikomas rimtu kandidatu į gražiausio sezono įvarčio titulą.

J. Mourinho po rungtynių negailėjo savo auklėtiniui pagyrų bei teigė, kad minėtasis įvartis yra gražiausias, kurį jam yra tekę matyti nuo 1996 metų. Portugalas tuomet dirbo Sero Bobby Robsono asistentu „Barcelona“ klube, kurio garbę tuomet gynė legendinis brazilas Ronaldo.


„Tottenham“ vairininkas palygino H. Soną būtent su Brazilijos legenda bei suteikė jam naują pravardę.

„Dar iki šių rungtynių mano sūnus vadino jį Sonaldo. Šiandien jis įrodė, jog tikrai yra Sonaldo. Tas įvartis buvo fantastiškas. Vienintelis mano matytas įvartis, kuris prilygsta šiam, yra 1996 metais Ronaldo atliktas reidas vilkint „Barcelonos“ marškinėlius. Tuomet Ronaldo gavo kamuolį savo aikštės pusėje ir atliko panašų reidą.

Sonas yra nuostabus vaikinas. Iš Sero Alexo Fergusono esu nemažai girdėjęs apie kito korėjiečio Ji-sung Parko darbo etiką, todėl turėjau nuojautą ir dėl Sono. Tai yra kultūrinis dalykas. Jie mėgsta mokytis ir yra labai kuklūs. Jau spėjau susitikti su Sono tėvais, suprantu, iš kur jis atvyko.

Jis fantastiškas vaikis ir esu labai dėl jo laimingas“, – pasakojo J. Mourinho.

Nuo 2015 metų „Tottenham“ atstovaujantis H. Sonas šį sezoną demonstruoja puikią sportinę formą. 27-erių atletas per 20 rungtynių visuose turnyruose jau yra pelnęs 10 įvarčių. Ypatingai gerai jam sekasi UEFA Čempionų lygoje, kur per 5 mačus pavyko pasižymėti 5 kartus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)