Į atkrintamąsias iš grupių žengs po dvi geriausiai pasirodžiusias rinktines (12) bei keturios daugiausiai taškų surinkusios trečios vietos savininkės (4).

Burtai lėmė, kad jau pirmojo etapo F grupėje tarpusavyje susigrums net trys Europos grandės – Vokietija, Prancūzija ir Portugalija.

Taip pat tapo aišku, kad čempionato atidarymo rungtynės vyks birželio 12 dieną Romoje tarp Italijos ir Turkijos rinktinių (A grupė).

Jau kitą dieną, birželio 13-ą, Sankt Peterburge susikaus Rusijos ir Belgijos nacionalinės komandos (B grupė).


Beje, šiuo metu jau yra aiškios dar ne visos, o tik 20 turnyro dalyvių. Dar keturios komandos paaiškės po pavasarį vyksiančių papildomų atrankos kovų.

Jose dėl paskutinių keturių kelialapių grumsis A (Islandija, Bulgarija, Vengrija ir Rumunija), B (Bosnija ir Hercegovina, Slovakija, Airija ir Šiaurės Airija), C (Škotija, Norvegija, Serbija, Izraelis) ir D (Gruzija, Šiaurės Makedonija, Kosovas ir Baltarusija) papildomos atrankos grupės.

Primename, kad Lietuvos rinktinė atrankoje į UEFA Euro-2020 tesukrapštė 1 tašką (lygiosios namuose 1:1 su Liuksemburgu) per 10 rungtynių ir savo grupėje liko paskutinė.

2020-ųjų pirmenybėse vyks birželio 12-liepos 12 dienomis net 12-oje Europos miestų, o turnyro pusfinalius ir finalą priims Londono „Wembley“ stadionas.


Burtų rezultatai:

A grupė (Roma, Baku)

Italija
Velsas
Šveicarija
Turkija

B grupė (Sankt Peterburgas, Kopenhaga):

Belgija
Rusija
Danija
Suomija

C grupė (Amsterdamas, Bukareštas):

Ukraina
Nyderlandai
Austrija
D atrankos grupės nugalėtoja

D grupė (Londonas, Glazgas):

Anglija
Kroatija
Čekija
C atrankos grupės nugalėtoja

E grupė (Bilbao, Dublinas):

Ispanija
Lenkija
Švedija
B atrankos grupės nugalėtoja

F grupė (Miunchenas, Budapeštas):

Vokietija
Prancūzija
Portugalija
A atrankos grupės nugalėtoja

* * *

Europos čempionų titulą 2020-aisiais gins Portugalijos futbolininkai, kurie prieš ketverius metus finale po pratęsimo 1:0 įveikė prancūzus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)