Trečiadienį ryte „Tottebnham Hotspur“ oficialiai pranešė apie sutartį su vienu sėkmingiausiu pastarųjų dviejų dešimtmečių strategu, kurio sąskaitoje trys „Premier“ lygos titulai bei Čempionų lygos trofėjai. Portugalas su „Tottenham“ sutartį sudarė iki 2022/23 metų sezono pabaigos.

56-erių strategas trečiadienį jau vadė pirmąją treniruotę, o vėliau pasidalino mintimis su klubo svetaine.

„Negalėčiau būti laimingesnis laukdamas naujų iššūkių. Ką aš galiu pažadėti? Aistrą, tikrą aistrą. Aistrą savo darbui, taip pat aistrą mano naujam klubui.

Tai mane lydėjo per visą mano karjerą. Noriu padaryti viską, kad visi, kurie myli šį klubą, būtų laimingi“, – kalbėjo J. Mourinho.


Kalbėdamas apie komandą, strategas džiaugėsi turėdamas galimybę dirbti su jaunais futbolininkais.

„Nėra pasaulyje nei vieno stratego, kuriam nepatiktų darbas su jaunais žaidėjais ir nepadėtų jiems tobulėti.

Problema kartais kyla tuomet, kai organizacijoje darbas su jais nėra pakankamai geras, kad jaunimas turėtų šansą pagrindinėje komandoje.

Bet kai jie pasiekia pagrindinę komandą, strategai visada yra laimingi padėdami jiems toliau tobulėti.

Žvelgiant į klubo istoriją, matome, kad jaunimo akademija visada paruošia talentus, kurių reikia pirmai komandai. Žinoma, tokio darbo tikiuosi ir čia“, – kalbėjo J. Mourinho.

„Man tikrai patinka ši sudėtis. Žinoma, neminėsiu konkrečių vardų, neišskirsiu individualybių, nes tai prieštarauja mano komandos koncepcijai, tačiau man patinka šios ekipos potencialas ir gebėjimai“, – teigė J. Mourinho.

Pirmasis J. Mourinho testas vadovaujant „Tottenham Hotspur“ – jau šį šeštadienį, akistata svečiuose su „West Ham“.


Portugalas pakeitė 47-erių Maurizio Pochettino. Futbolo specialistas iš Argentinos Londono klube dirbo penkerius metus. Tašką jo karjeroje „Tottenham Hotspur“ organizacijoje padėjo itin prastas šio sezono startas Anglijos „Premier“ lygoje. Šiuo metu „Tottenham“ turnyro lentelėje užima vos 14-ąją vietą.

J. Mourinho Anglijoje treniravo Londono „Chelsea“ ir „Manchester United“ komandas. Su „Chelsea“ tris kartus (2005, 2006 ir 2015 m.) jam pavyko laimėti „Premier“ lygą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)