Antradienio vakarą bilietą į pirmenybes iškovojo Velso vienuolikė, lemiamose E grupės rungtynėse namie 2:0 nugalėjusi Vengriją.

Abu įvarčius Velso komandai įmušė Aaronas Ramsey – 15 ir 47 min.

Jau anksčiau iš šios grupės bilietą į čempinoatą buvo užsitikrinusi Kroatija, o Velso futbolininkai už nugarų paliko Slovakiją, Vengriją ir Azerbaidžaną.

Netikėtas rezultatas užfiksuotas G grupėje, kur Latvijos rinktinė namie 1:0 nugalėjo vietą Europos pirmenybėse jau užsitikrinusią Austrijos ekipą.

Turnyrine prasme nieko nelėmusiose rungtynėse dėl garbės įvartį 65 min. įmušė Marcis Ošas.

Pažymėtina, kad tai buvo pirmoji latvių pergalė šiame atrankos cikle ir apskritai pirmieji 3 iškovoti taškai – kitas 9 rungtynes mūsų kaimynai pralaimėjo.

Oficialiose rungtynėse latviai pergalės nebuvo pasiekę nuo 2017-ųjų rugpjūčio, kai pasaulio čempinoato atrankoje 4:0 sutriuškino Andorą. Vėliau kaimynams buvo pavykę laimėti tik Baltijos futbolo taurės mačą prieš Estiją.

Primename, kad Lietuvos rinktinė Europos čempionato atranką užbaigė surinkdama vos 1 tašką. Jis buvo pasiektas lygiosiomis sužaidus su Liuksemburgu.

Kiti antradienio rezultatai:

Belgija – Kipras 6:1; Vokietija – Šiaurės Airija 6:1, Nyderlandai – Estija 5:0, Šiaurės Makedonija – Izraelis 1:0, Lenkija – Slovėnija 3:2, San Marinas – Rusija 0:5, Škotija – Kazachstanas 3:1, Slovakija – Azerbaidžanas 2:0.

Birželio 12 – liepos 12 dienomis net 12-oje Europos miestų vyksiančiame čempionate dalyvaus 24 rinktinės. Šiuo metu jau yra aiškios 20 turnyro dalyvių. Dar keturios komandos paaiškės po pavasarį vyksiančių papildomų atrankos kovų.

20 aiškių Europos čempionato dalyvių:

Anglija, Čekija, Ukraina, Portugalija, Vokietija, Nyderlandai, Šveicarija, Danija, Kroatija, Velsas, Ispanija, Švedija, Lenkija, Austrija, Prancūzija, Turkija, Belgija, Rusija, Italija, Suomija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)