Jaunuosius futbolininkus ugdanti „Invictasauro“ ekipa aiškiai parodė savo poziciją šiuo klausimu bei sukėlė skandalą Italijoje. Minėtosios komandos futbolininkai net 27:0 sutriuškino „Marina Calcio“, o nugalėtojų treneris Massimiliano Riccini dėl tokio rezultato prarado darbą.

Vietoje pagyrų treneris sulaukė „Invictasauro“ prezidento Paolo Brogelli priekaištų – M. Riccini buvo užsipultas dėl jaunimui rodomo blogo pavyzdžio: „Mes buvome šokiruoti tokio rezultato. Apgailestaujame, nes pergalė 27:0 nėra etiška.“

„Varžovai visada turi būti gerbiami, pergalės tokiais skirtumais neatitinka vertybių, kurias turime diegti jauniesiems futbolininkams. Dėl šios priežasties pasitaręs su komandos direktoriais nutariau trenerį M. Riccini atleisti“, – pridūrė P. Brogelli.

Minėtose rungtynėse pralaimėtojai turėjo verstis be kelių traumuotų futbolininkų, o vartininko poziciją užėmė aikštės žaidėjas. Tai leido vienam iš „Invictasauro“ sportininkų įmušti net 7 įvarčius, o dviem – po šešis.

Didžiausia visų laikų pergalė profesionalų futbole buvo užfiksuota 2002 metais, kai pasaulio čempionato atrankos susitikime Australija net 31:0 sutrypė Amerikos Samoa.

Šią savaitę Portugalijai 0:6 neprilygusi Lietuvos rinktinė patyrė didžiausią nesėkmę po Nepriklausomybės atgavimo. Didžiausias visų laikų pralaimėjimas buvo užfiksuotas dar 1923 metais, kai 0:10 buvo nusileista Egiptui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)