Penktadienį futbolo žurnalistas feisbuke pasidalino mintimis apie vaizdą aikštėje ir svarstė, kodėl jis būtent toks, o ne kitoks.

Anot jo, nacionalinė komanda neturi jokio braižo, apie jį po rungtynių nekalbėjo ir vyriausiasis ekipos treneris Valdas Urbonas, kuris dažnai po eilinio pralaimėjimo rasdavo progą pasidžiaugti „gerėjančiu komandos žaidimu“.

Anot N. Kesmino, reiktų pradėti formuoti rinktinės stuburą, nes atrankos cikle bent vienerias rungtynes pagrindinėje sudėtyje pradėjo net 27 futbolininkai.

„Jei Mindaugas Palionis galėtų sulaikyti Cristiano Ronaldo ir rungtynės būtų pasibaigusios, tarkime, 0:1, V.Urbono sprendimą būtų galima suprasti. Bet jokie ženklai nerodė, kad taip gali nutikti. M.Palionis, į rinktinę grįžęs 35-erių Saulius Mikoliūnas – žaidėjai, kuriuos į komandą integravo V.Urbonas. Jei būtų bent minimalus rezultatas – viskas gerai. O dabar lieka konstatuoti, kad paskutinė vieta - irgi rezultatas“, – rašo N. Kesminas.

„Ką daryti? Ką nors. Pradėti formuoti rinktinės stuburą, kurio V. Urbonas nesulipdė – 30 žaidėjų aikštėje per atrankos ciklą, baby. 32 metų klube beveik nežaidžiantis vidurio gynėjas pagrindinėje sudėtyje nieko nelemiančiose rungtynėse Portugalijoje“, – stebėjosi N. Kesminas.

Primename, kad ketvirtadienio vakarą Algarvės stadione vykusiose atrankos į 2020-ųjų Europos futbolo čempionatą B grupės rungtynėse Portugalija net 6:0 (2:0) sutriuškino Lietuvos rinktinę.

Tai – skaudžiausias mūsų nacionalinės komandos pralaimėjimas nuo Nepriklausomybės atkūrimo datos.

B grupės rikiuotė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai):

1.Ukraina761015:219
2.Portugalija742120:614
3.Serbija741215:1513
4.Liuksemburgas71157:144
5.Lietuva80175:251


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (301)