Europos atrankos rungtynės ketvirtadienį paliko slogų prisiminimą Lietuvos rinktinei, bet ne portugalams. Pastarieji iškovojo skambią pergalę 6:0, o pusę visų komandos įvarčių pelnė 34 metų C. Ronaldo.

Puolėjas pirmą kartą pasižymėjo nuo 11 m žymos (7 min.), kitus du – 22 min. ir 75 min. Tai 55-as C. Ronaldo taip vadinamas „hat-trickas“ karjeroje.

Dar šiais metais Turino „Juventus“ žvaigždė gali tapti antruoju žaidėju istorijoje, pasiekusiu 100 įvarčių už nacionalinę ekipą žymą.

Iki jos futbolininkui trūksta vos dviejų įvarčių – šiuo metu jo sąskaitoje yra 98. Tuos įvarčius Portugalijos rinktinės kapitonas galės pelnyti sekmadienį atrankos rungtynėse su Liuksemburgu.

Daugiausiai įvarčių iki šiol už savo nacionalinę ekipą yra pelniusi Irano futbolo legenda Ali Daei – 109.

Cristiano Ronaldo ir sirgalius

Iš karto po to, kai C. Ronaldo trečią kartą pasiuntė kamuolį į Lietuvos rinktinės vartų tinklą, į aikštę įsiveržė sirgalius, apsivilkęs „Juventus“ marškinėlius „Ronaldo 7“.

Jis norėjo pasidaryti asmenukę su savo herojumi ir, skirtingai nei Vilniuje, apsaugos darbuotojai aikštėje leido jam tai padaryti, pamatę, kad ir pats futbolininkas neprieštarauja.

C. Ronaldo apkabino vyrą, o tuomet svajonę įgyvendinęs fanas, su ašaromis akyse, buvo išvestas iš aikštės.

Lietuvos futbolo federacijai vėliau buvo skirta 10 tūkst. eurų bauda už šį incidentą. LFF atstovai teigė mėginsiantys išsireikalauti šią sumą iš pažeidėjo ir aplaidžiai dirbusios saugos tarnybos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)