Kaip jau rašėme, antradienio vakarą Londone 4:4 pasibaigęs susitikimas buvo tikrai išskirtinis – „Chelsea“ komanda atsiliko 1:4, tačiau sugebėjo išplėšti lygiąsias. Maža to, 2 įvarčius šeimininkai įsimušė į savo vartus, 2 kartus jie realizavo 11 m baudinius, o antrajame kėlinyje iš aikštės buvo pašalinti 2 „Axaj“ futbolininkai.

Taip pat po VAR peržiūros, užfiksavus žaidimą ranka, nebuvo įskaitytas rezultatą persverti galėjęs Cesaro Azpilicuetos įvartis.

Įvykių tiek, kad užtektų netgi ne dvejoms, o trejoms ir daugiau futbolo rungtynių.

„Ajax“ atstovai po susitikimo sunkiai tramdė emocijas, o kritikos strėlės iš jų lūpų smigo į mačui teisėjavusį italą Gianlucą Rocchi.

„Buvome daug geresni aikštėje ir esame itin nusivylę. Turėtume kalbėti apie „Ajax“ ir gražų mūsų komandos žaidimą, tačiau to daryti negalime, nes atėjo vienas tipas ir iš mūsų viską pavogė“, – piktinosi „Ajax“ puolėjas Dušanas Tadičius.

„Buvo pražanga prieš Daley Blindą, tačiau tada būtent jam parodoma antra geltona kortelė. Netrukus – antra geltona kortelė Joeliui Veltmanui. Ir tada – 11 metrų baudinys. Niekada gyvenime nemačiau tokios trigubos bausmės, niekada. O juk viskas prasidėjo nuo pražangos būtent prieš Blindą. Man nepatinka ieškoti pasiteisinimų, nemėgstu kalbėti apie kitus, tačiau šį kartą mūsų žaidimas buvo sužlugdytas“, – tęsė puolėjas.


Jo minčiai pritarė ir vyriausiasis „Ajax“ treneris Erikas ten Hagas.

„Mes kontroliavome žaidimą, o tada vienas momentas viską pakeitė. Tai yra nesąmonė. Taip, Veltmanas lietė kamuolį ranka baudos aikštelėje, tačiau tai neturėjo jokios įtakos žaidimui, jis nežaidė ranka specialiai, tiesiog neturėjo kur jos patraukti. Visi prie televizijos ekranų ir tribūnose matė šią nesąmonę, su kuria mes esame priversti susitaikyti“, – kalbėjo 49-erių treneris.

Savo ruožtu sveiką kailį išnešusios „Chelsea“ ekipos treneris Frankas Lampardas taip pat pripažino, kad nieko panašaus per ilgą savo žaidėjo ir trumpą trenerio karjerą nėra matęs.

„Kažkokia beprotybė. Tačiau situacijos aš nelabai turiu su kuo palyginti. VAR yra „naujas žvėris“ futbolo pasaulyje, tos raudonos kortelės... Bet kuriuo atveju, atsitiesti atsiliekant 1:3 ar 1:4 yra sunku. Mums pavyko tai padaryti – dėl savo žaidimo turime pasidaryti išvadas, tačiau futbolininku energija ir dvasia man patiko“, – aiškino jis.


Po šių rungtynių Čempionų lygos H grupėje net trys komandos turi po 7 taškus. „Chelsea“ ir „Ajax“ ekipas pasivijo „Valencia“, kuri kitose rungtynėse 4:1 sutriuškino „Lille“ ekipą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)