55 min. po Donny van de Beeko įvarčio „Ajax“ pirmavo 4:1, o „Chelsea“ futbolininkai du įvarčius buvo įsimušę į savo vartus.

Visgi tai toli gražu nebuvo pabaiga. 63 min. Cesaras Azpilicueta sumažino šeimininkų atsilikimą, o 68 min. prie „Ajax“ vartų užfiksuotas visą mačo eigą pakeitęs įvykis.

Arbitras iš Italijos Gianluca Rochi per minutę iš aikštės pašalino du svečių žaidėjus – po antrą geltoną kortelę, automatiškai virtusia raudona, prieš save išvydo Daley Blindas (už pražangą) ir Joelis Veltmanas (už žaidimą ranka baudos aikštelėje).

Maža to, į svečių vartus buvo skirtas 11 m baudinys, kurį realizavo Jorginho, tokiu būdu pasižymėjęs jau antrą kartą rungtynėse – pirmą sykį tokiu būdu jis įvartį pelnė pirmame kėlinyje.

Netrukus rezultatas tapo lygus 4:4 – 74 min. pusiausvyrą atsatė Reece'as Jamesas.

Dar po kelių minučių „Chelsea“ vėl pasiuntė kamuolį į varžovų vartus, bet įvartis nebuvo įskaitytas dėl žaidimo ranka.

Nors rezultatas išliko nebepakitęs, per paskutines 15 min. progų pasižymėti turėjo tiek šeimininkai, tiek vos 9 aikštėje likę „Ajax“ žaidėjai – abi komandas gelbėjo vartininkai ir Fortūna.

Dabar šioje grupėje net trys komandos turi po 7 taškus. Londono ir Amsterdamo komandas pasivijo „Valencia“ (Ispanija), kuri kitose rungtynėse 4:1 sutriuškino „Lille“ (Prancūzija) futbolininkus.

Šeimininkams po įvartį pelnė Danielis Parejo (66 – iš 11 m), Geoffrey‘us Kondogbia (84) ir Ferranas Torresas (90), o 82-ąją min. kamuolį į savo vartus nukreipė svečių žaidėjas Adama Soumaoro. „Lille“ gretose tiksliai atakavo Victoras Osimhenas (25).

„Lille“ sąskaitoje yra 1 taškas.

E grupėje čempionės titulą ginanti „Liverpool“ (Anglija) komanda namuose 2:1 (1:1) nugalėjo „Genk“ (Belgija) ekipą.

Šeimininkų gretose pasižymėjo Georginio Wijnaldumas (14) ir Alexas Oxlade‘as-Chamberlainas (53). Belgijos ekipai įvartį pelnė Ally Mbwana Samatta.

Kitose rungtynėse „SSC Napoli“ (Italija) namuose nesugebėjo įveikti „Salzburg“ (Austrija) ekipos - 1:1 (1:1).

11-ąją min. svečiai išsiveržė į priekį po Erlingo Brauto Haalando realizuoto 11 m baudinio, o rezultatą 44-ąją min. išlygino Hirvingas Lazano.

Grupėje „Liverpool“ turi 9 taškus, „SSC Napoli“ – 8, „Salzburg“ – 4, „Genk“ -– 1.

F grupėje Dortmundo „Borussia“ (Vokietija) klubas namuose 3:2 (0:2) įveikė Milano „Inter“ (Italija) vienuolikę, nors įpusėjus mačui atsiliko 0:2.

Nugalėtojams du įvarčius pelnė Achrafas Hakimi (51 ir 77), vieną - Julianas Brandtas (64). Milano klube pasižymėjo Lautaro Martinezas (5) bei Matiasas Vecino (40).


Kitame grupės mače „Barcelona“ (Ispanija) klubas namuose sužaidė lygiosiomis 0:0 su Prahos „Slavia“ (Čekija) ekipa.

Nors favorite laikyta Barselonos ekipa turėjo pranašumą visų rungtynių metu, įvarčiais to realizuoti nepavyko. Į vartus šeimininkai smūgiavo 14 kartų, o svečiai - keturis.

„Barcelona“ (8 tšk.) pirmauja grupėje, „Borussia“ (7 tšk.) yra antra, o „Inter“ (4 tšk.) klubas – trečias. o „Slavia“ (2 tšk.) yra paskutinė - ketvirta.

G grupėje Liono „Olympique“ (Prancūzija) futbolininkai savo žiūrovų akivaizdoje 3:1 (2:0) pranoko Lisabonos „Benfica“ (Portugalija) ekipą.

Prancūzijos komandoje pasižymėjo Joachimas Andersenas (4), Memphis Depay‘us (33) ir Bertrandas Traore (89), o „Benfica“ - Haris Seferovičius (76).

Kitose rungtynėse „RB Leipzig“ (Vokietija) ekipa svečiuose 2:0 (1:0) nugalėjo Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija).

Nugalėtojams įvarčius pelnė Diego Demme (45+5 min.) ir Marcelis Sabitzeris (63).

„Leipzig“ su 9 taškais pirmauja, antroje vietoje yra „Olympique“ (7 tšk.), trečioje – „Zenit“ (4 tšk.), ketvirtoje – 2Benfica“ (3 tšk.).

Dar aštuonios rungtynės bus žaidžiamos trečiadienio vakarą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)