Jis laikomas vyriausiu žinomu futbolo žaidėju Anglijoje, Veimuto legenda (miestelis Anglijos pietvakariuose), kuri nori tęsti mėgėjišką futbolo karjerą.

Ištikimas „Man United“ sirgalius šiuo metu aktyviai ieško naujos mėgėjiškos karjeros stotelės bei davė išskirtinį interviu apie futbolą rašančiam „SPORTbible“ portalui.

Nesu alkoholikas ir prisiekęs alaus mėgėjas, bet tai mano tradicija.
Dickie Borthwick

Buvęs inžinierius, patyręs krašto puolėjas šiuo metu yra be klubo, o paskutinį kartą vilkėjo vienos veteranų komandos marškinėlius. Nelaimei, ši išsiskirstė ir senjoras nebeturi ekipos, su kuria galėtų mėgautis futbolu.

Pats Dickie save apibūdina kaip „tvirtą, lyg uola“ ir galintį žaisti visas rungtynes. „Jaučiausi pajėgus rungtyniauti visas 90 minučių“, – tvirtina senjoras, kuris kitą mėnesį švęs 84-ąjį gimtadienį.

„Atiduosiu 100 proc. jėgų, esu lyg uola, bebaimis ir nuoširdžiai mylintis šį sportą“, – prisipažįsta D. Borthwickas.

Amžiaus nepaisydamas senjoras neleidžia dulkėti kamuoliui: savo puikiame sode atlieka pratimus, kur gali spardyti kamuolį. „Čia yra plytų siena. Aš dažnai praktikuojuosi smūgiuodamas kamuolį į ją, taip savo kojoms suteikiu judrumo ir krūvio“, – aiškina senjoras.

Jam aktyvumo ir energijos suteikia kitas sveikas įprotis. „Kiekvieną rytą praveriu duris ir lauke 10 kartų giliai įkvėpiu gryno oro. Tą patį darau ir vakare prieš miegą“, – pasakojo 83-ejų futbolo mylėtojas.

Dickie teigia, kad per 72-ejus metus trunkančią mėgėjo karjerą sužaidė daugiau nei 1600 rungtynių bei yra įmušęs 400 įvarčių atstovaudamas tokioms Škotijos regiono komandoms kaip „Ross County“ ar „Invergordon Town FC“, o vėliau į Dorseto grafystę Anglijoje persikėlęs vyras vilkėjo dar keliolikos neprofesionalių klubų marškinėlius.

Kur slypi jo ilgaamžiškumo ir sveikatos paslaptis? „Nevalgau jokio mėšlo. Stengiuosi vartoti gerą, sveiką maistą. Juk nenori pasaulį palikti atrodydamas lyg alaus statinė“, – šypsosi Dickie, kuris prisipažįsta savaitgaliais išlenkiantis dvi pintas alaus.

„Nesu alkoholikas ir prisiekęs alaus mėgėjas, bet tai mano tradicija.

Kartą gydytojas sakė, kad kelios pintos alaus yra geriau nei vaistai. Aš pasinaudojau jo patarimu ir štai, pažiūrėkite į mane“, – šypsosi Borthwickas.

Tiesa, prieš keliolika metų Dickie turėjo rimtų sveikatos problemų, būdamas 70-ies kovojo su prostatos vėžiu. „Meilė futbolui paskatino įveikti ligą ir man tai pavyko“, – džiaugiasi senjoras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)