Jos yra tituluočiausios šios šalies komandos. „Manchester United“ Anglijos čempionatą laimėjo 20 kartų, o „Liverpool“ – 18.

Šį sezoną kur kas geriau sekasi Liverpulio futbolininkams. Jie dar neprarado nė vieno taško, turi 24 taškus ir užima pirmąją vietą. Artimiausią persekiotoją „Manchester City“, kuris gina čempiono titulą, Jurgeno Kloppo auklėtiniai lenkia jau 8 taškais.

Tuo tarpu „Manchester United“ startavo tragiškai. Jie sukrapštė tik 9 taškus ir rikiuojasi 12-oje vietoje. Tiek pat taškų – ir „Sheffield United“ bei „Brighton“ sąskaitose, kurie užima atitinkamai 13 ir 14 pozicijas.

„United“ per tris pastaruosius turus gavo tik vieną tašką. Praėjusiose rungtynėse jie 0:1 nusileido vienam iš autsaiderių „Newcastle United“. Mančesterio ekipa per 8 turus pelnė tik 9 įvarčius, o „Liverpool“ – 20. Ši komanda praėjusiame mače 2:1 palaužė „Leicester City“ pasipriešinimą.

Tiesa, „Premier“ lygoje tarpusavio akistatose „Manchester United“ pranoksta Liverpulio futbolininkus. „Raudonieji velniai“ varžovus įveikė 28 kartus, pralaimėjo jiems 14 sykių, o 12 mačų baigėsi lygiosiomis. Per visą šių klubų istoriją jie akis į akį susitiko net 230 kartų. 88:76 pirmauja „Manchester United“. 66-iose dvikovose užfiksuotas taikus rezultatas.

Praėjusį sezoną „Premier“ lygoje „Old Trafford“ stadione rungtynės baigėsi 0:0, o Liverpulyje 3:1 triumfavo šeimininkai. Mančesteryje „United“ šalies lygoje Liverpulio komandai savo aikštėje nepralaimėjo penkerių rungtynių iš eilės – 3 pergalės, 2 lygiosios.

Paskutinį kartą „raudonieji velniai“ Liverpulio klubui namie nusileido 2014 metų kovą (0:3). „Premier“ lygoje „Liverpool“ iš viso „United“ ekipą svečiuose nugalėjo penkis kartus. Tai trečias rezultatas. „Manchester City“ futbolininkai „Old Trafford“ stadione laimėjo septynerias rungtynes, o Londono „Chelsea“ – šešerias.

Vaizdo transliacijų internetu platforma tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports“ kanalas šį savaitgalį ir pirmadienį iš viso parodys penkias 9-ojo turo dvikovas.

Transliacijų tvarkaraštis:

Spalio 19 d.

14.20 val. „Everton“ – „West Ham“,
16.50 val. „Tottenham Hotspur“ – „Watford“,
19.20 val. „Crystal Palace“ – „Manchester City“;

Spalio 20 d.

18.15 val. „Manchester United“ – „Liverpool“;

Spalio 21 d.

21.50 val. „Sheffield United“ – „Arsenal“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)