Palyginimui, varžovai per visas rungtynes į vartus smūgiavo 17 kartų.

Pirmajame kėlinyje „Vytis“ net 28 kartus smūgiavo į vartus, iš jų 11 pataikė į vartų plotą. Du kartus aikštės šeimininkai sudrebino vartų konstrukciją. Tačiau visas atakas pavyko paversti tik vienu įvarčiu. 7 minutę tiksliai smūgiavo Vladimiras Derendiajevas.

Varžovai jau po minutės atsakė klastingu Matheuso smūgiu apsisukant. 14 min. varžovų kontratakoje apžaidęs vartininką įmušė Hebberthas Boltas, o 17 min. po standartinės situacijos – Azatas Valliulinas.

Antrąjį kėlinį „Vytis“ pradėjo sėkmingai – po reido į aikštės vidurį tiksliai smūgiavo Leandro. Tačiau vėl po minutės varžovų atakoje „Vytis“ neapsigynė ir svečiai pasiuntė kamuolį į tuščius vartus. 35 Kazachstano ekipos žaidėjas sužaidė ranka prie savo vartų. Skirtą baudinį realizavo Rafa.

Likus žaisti pusantros minutės Leandrinho įmušė dar kartą, bet paskutinis „Vyčio“ šturmas nepavyko ir „Ayat“ šventė pergalę.

„Turėjome iniciatyvą ir neišnaudojome daug progų, ypač rungtynių pradžioje. Varžovai įmušė ne vieną kartą po standartinių situacijų – ko turėtume išvengti. Futsale kartais taip būna, kad viena komanda kuria progas, o kita muša įvarčius.

Dabar turime pamiršti šias rungtynes ir ruoštis rytojaus dvikovai. Žaisime su viena stipriausių Europos komandų. Turime savo strategiją ir sieksime nugalėti“, – sakė po rungtynių sakė „Vyčio“ treneris Luciano Mistura.

Kitose grupės rungtynėse „Barcelona“ (Ispanija) po atkaklios kovos 1:0 nugalėjo Rusijos ekipą „Tiumen“.

Trečiadienį Jonavos arenoje vyks antrosios rungtynės – „Vytis“ žais su „Tiumen“, o „Barcelona“ rungtyniaus su „Ayat“.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)