Numušti skraidyklę spardydami į ją kamuolį bandė „Qarabag“ futbolininkai, o netrukus pastarieji bėgo ginti savo sirgalių.

Azerbaidžaniečiams audringai reagavus į politinę provokaciją, kelis aistruolius bandė sulaikyti vietos apsaugos darbuotojai. Iš tribūnos filmuotame įraše matyti, kaip pripuolę „Qarabag“ žaidėjai nustūmė apsaugininkus ir padėjo vienam fanui su Azerbaidžano vėliava išsilaisvinti.

Pratęsus rungtynes, svečiai jas laimėjo 4:1.

Kalnų Karabachas – jautri tema Kaukazo regione, kadangi nors formaliai ši teritorija priklauso Azerbaidžanui, nuo 1991 metų ją kontroliuoja tarptautiniu lygmeniu nepripažinta separatistų respublika, kurioje didžiąją gyventojų dalį sudaro etniniai armėnai.

„Qarabag“ klubas pradėjo savo gyvavimą Kalnų Karabache esančiame Agdamo mieste, tačiau dėl karinio konflikto 1993 metais persikėlė į Azerbaidžano sostinę Baku.

Incidentas Liuksemburge – ne pirmas, kai dronas pasitelkiamas apeinant UEFA draudimą stadionuose reikšti politinius įsitikinimus.

2014 metais per Serbijos ir Albanijos nacionalinių rinktinių rungtynes Belgrade (Serbija) pasirodžiusi skraidyklė su Albanijos vėliava ir žemėlapiu, ginčijamą Kosovą priskiriančiu albanams, sukėlė masines muštynes, dėl kurių mačą teko nutraukti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)