Žinia apie 70 tūkst. eurų vertės laikrodžio vagystę „Nice“ komandos rūbinėje praėjusią savaitę apskriejo visos Europos žiniasklaidą. Po policijos apklausos įtariamasis – nuo 14-metų klubo jaunimo sistemai priklausęs L. Diaby-Fadiga – prisipažino padaręs nusikaltimą.

„Nice“ su jaunuoliu ilgai nesiterliojo – kontraktas buvo nutrauktas, perspektyviam futbolininkui parodytos durys.

Neilgai trukus savo socialinio tinklo „Instagram“ profilyje L. Diaby-Fadiga viešai papasakojo savo įvykių versiją, anot kurios, laikrodį jis pavogė tiesiog iš pavydo.

„Visų pirma aš noriu atsiprašyti visų, kurie myli Nicos klubą. Daug kas palaikė mane nuo to momento, kai aš prisijungiau prie „Nice“ būdamas 14-metis, nuo tada, kai debiutavau pagrindinėje komandoje. Šie žmonės buvo priblokšti ir šokiruoti, todėl aš privalau pasiaiškinti.

Praėjusį sezoną didžiavausi vilkėdamas „Nice“ – savo vaikystės klubo – marškinėlius. Deja, dėl traumos keliems mėnesiams iškritau iš rikiuotės, o mano sugrįžimas į pagrindinę sudėtį buvo atidėtas ir dėl raudonos kortelės, kurią gavau atstovaudamas jaunimo komandai. Tai sujaukė mano psichologiją, mano situacija radikaliai skyrėsi nuo ryškios K. Dolbergo – naujojo mano bendraklubio – sėkmės.

Jo laikrodį paėmiau be kažkokios konkrečios priežasties. Greičiausiai, šiek tiek iš pavydo. Vietoje to, kad konkuruočiau su juo aikštėje, aš pasielgiau visiškai kvailai. Tai padariau ne norėdamas kažką pasisavinti, o iš nusivylimo, apmaudo ir nevilties jausmo.

Taip, man 18 metų, tačiau amžius nieko neišteisina. Aš asmeniškai atsiprašiau Kaspero, generalinio klubo direktoriaus, trenerio Patricko Vieira, komandos kapitono Dante's. Aš visiškai atlyginau nuostolius Dolbergui. Linkiu jam sėkmės Nicoje ir tolimesnėje karjeroje. Galbūt vieną dieną mūsų keliai susikirs aikštėje, o šis epizodas liks tik kaip nemalonus prisiminimas.

Dabar aš palieku klubą, kuriame visada norėjau siekti aukštumų, pergalių – man tai yra pati griežčiausia iš įmanomų bausmių. Dėkoju visiems, kurie tikėjo manimi. Tikiuosi, kad vieną dieną sugebėsiu įrodyti, kad aš esu aukščiau to, kas atsitiko, ir jie buvo teisūs pasitikėję manimi. Savo nuodėmes tikiuosi išpirkti futbolo aikštėje ir labai norėčiau susikoncentruoti į žaidimą“, – savo išpažintį baigė futbolininkas.

Karjerą L. Diaby-Fadiga turėtų tęsti antroje pagal pajėgumą Prancūzijos lygoje, „Paris FC“ komandoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)