Geriausio planetos futbolininko rinkimų favoritu buvo laikomas „Liverpool“ gynėjas Virgilas van Dijkas, tačiau prizas atiteko L. Messi, kuris geriausiu pasaulio futbolininku tapo šeštą kartą karjeroje.

„Barcelona“ žvaigždė tuščiomis rankomis paliko ir Turino „Juventus“ lyderį Cristiano Ronaldo.


32 metų L. Messi šiais metais tapo ispanų „La Liga“ nugalėtoju su „Barcelona“, pasiekė UEFA Čempionų lygos pusfinalį ir ir laimėjo Auksinį Batelį (pelnė 36 įvarčius) kaip rezultatyviausias žaidėjas Europoje.

Praėjusiais metais FIFA geriausio futbolininko rinkimuose triumfavo kroatas Luka Modričius.


2019 metų FIFA planetos geriausio trenerio rinkimuose triumfavo „Liverpool“ strategas Jurgenas Kloppas. Vokiečio vedama Anglijos komanda laimėjo UEFA Čempionų lygą.

Rinkimuose 52 metų „Karalius Kloppas“ aplenkė „Manchester United“ trenerį Pepą Guardiolą ir „Tottenham Hotspur“ strategą Mauricio Pochettino.

„Prieš 20 metų niekas apie nebūtų pagalvojęs, kad stovėsiu šiandien čia. Net prieš 10 metų, galbūt net prieš ketverius. Turiu padėkoti daugeliui žmonių, pradedant mano šeima, mano fantastiškam klubui ir mano išskirtinei komandai. Gali būti tokiu geru treneriu, kokia leidžia būti komanda“, – kalbėjo J. Kloppas.

Pernai geriausio trenerio rinkimuose triumfavo pasaulio čempionas su Prancūzijos rinktine Didier Deschampsas. Iki šiol dar dviems vokiečiams pavyko laimėti tokius rinkimus – Juppui Heynckesui (2013) ir Vokietijos rinktinės treneriui Joachimui Lowui (2014).

Paskutinį sezoną J. Kloppas triumfavo UEFA Čempionų lygoje. „Premier“ lygoje tik vienas pralaimėjimas lėmė, kad „Liverpool“ atsidūrė žemiau nei Anglijos čempionai „Manchester United“. Paskutinį kartą „Liverpool“ titulą Anglijoje buvo iškovoję 1990 metais.

Jurgenas Kloppas

J. Kloppas itin mėgstamas žiniasklaidos atstovų, dažnai jo spaudos konferencijos neapsieina be šmaikštaus žodžio ar juokelio.

FIFA geriausias simbolinis vienuoliktukas: Allisonas („Liverpool“), De Ligtas („Ajax“/„Juventus“), Ramosas („Real“), van Dijk („Liverpool“), Marcelo („Real“), Modričius („Real“), De Jongas („Ajax“/„Barcelona“), Mbappe (PSG), Messi („Barcelona“), Hazardas („Chelsea“/„Real“), Ronaldo („Juventus“).

Geriausia metų futbolininke paskelbta JAV rinktinės lyderė Megan Rapinoe.


Geriausia moterų trenere tapo amerikietė Jill Ellis. Jos treniruojama JAV rinktinė šiemet tapo planetos čempione.

Geriausiu vartininku pirmą kartą paskelbtas 26-erių metų brazilas Alissonas („Liverpool“). Geriausia vartininke tapo olandė Sari van Veenendaal (Madrido „Atletico“).


Gražiausiu metų įvarčiu pripažintas 19-mečio vengro Danielio Zsori („Debrecen“) tikslus smūgis per save Vengrijos čempionate.

Rinkimuose buvo nominacija, skirta geriausiems futbolo sirgaliams. Joje nugalėjo brazilė Silvia Grecco, kurios sūnus yra aklas ir serga autizmu, tačiau labai mėgsta futbolą. Abu labai palaiko „Palmeiras“ komandą, o kai mama nusivedė sūnų į stadioną, pastarasis ėmė jausti daug geriau.


„Kilnaus žaidimo“ (Fair play) prizas atiteko Marcelo Bielsai ir visam „Leeds United“ (Anglija) kolektyvui. Antroje Anglijos lygoje lemiamose rungtynėse „Leeds United“ išsiveržė į priekį rungtynėse su „Aston Villa“ 1:0, bet įvartis buvo pelnytas tuomet, kai vienas „Aston Villa“ žaidėjų gulėjo aikštėje traumuotas. „Leeds United“ treneris nepateisino tokio poelgio ir liepė savo auklėtiniams praleisti įvartį. Rungtynės taip ir baigėsi lygiosiomis 1:1, o šis rezultatas neleido „Leeds United“ klubui iškopti į „Premier“ lygą.

Simbolinę moterų rinktinę sudaro Sari van Veenendaal, Lucy Bronze, Nilla Fischer, Kelley O‘Hara, Wendie Renard, Julie Ertz, Amandine Henry, Rose Lavelle, Marta, Alex Morgan ir Mega Rapinoe.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)