Abu futbolininkus pasitiko daugybė žurnalistų. Prie bendrojo režimo pataisos namų atvyko A. Kokorino ir jo brolio Kirilo artimieji. Tačiau ir čia netrūko kuriozinių incidentų – vieno iš Kokorinų patėvis automobiliu partrenkė vieną iš korespondentų.

Prašymą paleisti iš kalėjimo į laisvę lygtinai futbolininkai padavė rugpjūčio 2 dieną, rugsėjo pradžioje vyko teismo svarstymas ir prašymas buvo patenkintas. Praėjus 10 dienų po sprendimo priėmimo nuteistieji galėjo išeiti į laisvę.

Broliai Aleksandras ir Kirilas Kokorinai teismo buvo nuteisti kalėti bendro režimo kalėiime 1 metus ir 6 mėnesius, o P. Mamajevas ir vaikų treneris Aleksandras Protasovickis – 1 metus ir 5 mėnesius.

Visi jie sulaukė tokio nuosprendžio dėl chuliganizmo ir muštynių Rusijos sostinės centre 2018 metų spalio 8 dieną. Šiuose incidentuose nukentėjo vairuotoju dirbantis Vitalijus Solovčukas, Rusijos Pramonės ir Prekybos departamento direktorius Denisas Pakas ir Rusijos Mokslo centro generalinis direktorius Sergejus Gaisinas.

P. Mamajevas ir A. Kokorinas buvo sulaikyti policijos praėjusių metų spalio 10 dieną, vėliau jie sulaukė arešto, kuris keletą kartų buvo pratęstas, kol buvo surinkta visa teismui reikalinga medžiaga. Visos futbolininkų apeliacijos buvo atmestos.

Jei nuteistieji nebūtų paleisti lygtinai į laisvę, P. Mamajevas kalėjime būtų išbuvęs iki lapkričio 6 dienos, o broliai Kokorinai – iki gruodžio 7 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)