D. Maradonos manymu, jo naujieji auklėtiniai buvo pranašesni 1:2 pralaimėtose rungtynėse „Racing Club“ futbolininkams. Po nesėkmingų bandymų išlyginti rezultatą futbolo legenda tvirtino, kad jo „siela verkia“.

Sutartį su „Superliga“ čempionate stringančia ekipa D. Maradona pasirašė rugsėjo 5 dieną, tačiau dėl sveikatos problemų debiutą turėjo atidėti.

Tai pirmasis Argentinos futbolo dievuko darbas gimtojoje šalyje nuo 2010 metų, kai jis vadovavo nacionalinei ekipai. Jis žadėjo išgelbėti „Gimnasia“ ekipos sezoną, jei stos prie jos vairo.

„Mes nenustojome ieškoti progų, kad išlygintume rezultatą. Tokie dalykai nutinka futbole, tačiau turi versti kitą puslapį, – kalbėjo jis. – Mano siela verkia, nes aš nemanau, kad Argentinos čempionai buvo geresni nei mes. Tačiau jie turi gerus žaidėjus, kurie moka išsaugoti kamuolį ir, kad jį atimtum, turi bėgti dukart daugiau.“

„Gimnasia“ klubas per pirmuosius sezono 6 mačus patyrė 5 pralaimėjimus ir kartą sužaidė lygiosiomis – lieka turnyro lentelės dugne (24 vieta).

D. Maradona, 1986 metais laimėjęs pasaulio čempionatą su Argentinos rinktine, trenerio darbo ėmėsi 1995 metais, stojęs prie „Racing Club“ vairo.

Nesėkmės privertė jį padaryti pertrauką iki 2008 metų, kai pradėjo eiti vyriausiojo Argentinos rinktinės trenerio pareigas. 2010 metais po fiasko pasaulio čempionate D. Maradona paliko „Albiceleste“ ir ėmėsi darbų mažesniuose klubuose, iš kurių paskutinis buvo „Dorados“ komanda Meksikos antrajame divizione.

Pastarąjį klubą dėl sveikatos priežasčių jis paliko birželį.

Artimiausias D. Maradonos ir „Gimnasia“ iššūkis laukia rugsėjo 23 dieną – „Tallares Cordoba“, kitas – rugsėjo 28 dieną dvikova su „Boca Juniors“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)