Jis savo feisbuko paskyroje vaizdžiai aprašė dieną, kurią Vilniuje praleido Cristiano Ronaldo, ir įkando nacionalinei komandai, kuri pergalės skonio nejaučia jau trejus metus.

„Futbolo rinktinė tautai - tiesiog juokinga. Jei tai būtų cirkas, Portugalija būtų lyno akrobatai, Ronaldo – kardų rijikas, o Lietuva – klounas, kurį, publikos džiaugsmui, gali primušti bet kuris kitas klounas. Ne kažką – jei būčiau futbolininkas, labiau norėčiau, kad mane – reikia ar ne – keiktų.

C. Ronaldo įvarčių puotai pasibaigus ir laikrodžiui mušant vidurnaktį, treneris Valdas Urbonas tėkš: „Įrodėme, kad nesame visiški lūzeriai“. Na... Rezultatas 1:5 kategoriškai atsisako pritarti šiai teorijai. Bet pozityvo yra – pirmajame kėlinyje, kuris baigėsi 1:1, žiūrovai iš klouno nebesijuokė ir, pamiršę net ploti kardų rijikui C. Ronaldo, su nelaimėliu empatizavosi.

Kas dar gero? Sausakimšos tribūnos antrą kartą iš eilės? Gal, nors šeštadienį stadioną užkimšo ukrainiečiai iš Kijevo, Charkovo, Lvovo, Borispolio ir Vilniaus statybviečių, o antradienį – ronaldofilų armija, kurios nemaža dalis pasuko į dušo pusę tą pačią akimirką, kai praustis išėjo ką tik pakeistas jų dievaitis.

Vidurnaktį C. Ronaldo sėdo į karietą ir paliko puotavietę. Tie, kurie į ją nepateko, sliuogė žemyn šalia stadiono esančių medžių kamienais, nuo kurių stebėjo, kas vyksta aikštėje. Mes likome su savo klausimais“, – savo įspūdžiais dalinosi N. Kesminas.

Futbolo ekspertas nepraleido pro akis ir vyriausiojo mūsų nacionalinės komandos trenerio veiksmų bei žodžių.

„Man sakė, kad gegužę žinosiu, ko nori V. Urbono rinktinė. Dabar – rugsėjis. Man niekas nieko nepaaiškino, o pats aš nesuprantu. Kai Lietuvos rinktinės vairininkas sako, kad aštuoni nauji žaidėjai, iš kurių bent trys žaidžia ne savo pozicijose, pagrindinėje komandos sudėtyje nėra eksperimentas, keliu kontrklausimą: kas tada yra eksperimentas?

Sakote, žmogus – karštoje kėdėje, jis ir be mano bei kitų kodėlčiukų klausimų turi, ką veikti? Klystate. Karšta buvo Dainiaus Adomaičio kėdė. Krepšinio rinktinėje trenerio ateitis priklauso nuo rezultato. Futbolo – ne. Ar V. Urbonas, ar Algimantas Liubinskas, ar peliukas Mikis – rezultatas bus tas pats“, – ironizavo jis.

Visgi savo įrašo pabaigoje N. Kesminas palinkėjo, kad vieną dieną padėtis bent šiek tiek pasitaisytų.

„Tautos akyse gal bent pakilsite nuo klounų iki rekvizitą arenoje per pasirodymų pertraukas keičiančių darbininkų. Iš šitų bent jau niekas nesijuokia. Stiprybės. Kad ir kaip būtų – kai jus muša, skauda ir mums“, – paatviravo jis.

Primename, kad Lietuvos rinktinė (FIFA 130) pergalės oficialiose rungtynėse nėra iškovojusi jau trejus metus, t. y. nuo pat 2016-ųjų spalio, kai namuose 2:0 palaužė Maltą.

Euro 2020 atrankos B grupė (vieta, rinktinė, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai):

1.Ukraina54101111013
2.Portugalija422010468
3.Serbija52121012-27
4.Liuksemburgas511358-34
5.Lietuva5014415-111

Likęs Lietuvos rinktinės tvarkaraštis EURO-2020 atrankoje:

spalio 11 d. (penktadienis) 21:45 val. Ukraina – Lietuva

spalio 14 d. (pirmadienis) 21:45 val. Lietuva – Serbija

lapkričio 14 d. (ketvirtadienis) 21:45 val. Portugalija – Lietuva

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)