Pirmą kartą Vilniuje vykusios Lietuvos – Portugalijos rinktinių rungtynės sutraukė daugybę futbolo gerbėjų, kurie net netilpo LFF stadione – dalis jų stebėjo veiksmą aikštėje užlipę ant medžių už tvoros.

Didžiausias masalas šioje dvikovoje buvo penkiskart geriausias planetos futbolininkas Cristiano Ronaldo, po jo įspūdingo šou ir keturių įvarčių Portugalija Europos čempionato atrankos rungtynėse su Lietuva šventė pergalę 5:1.

Gerbėjai tiek stadione, tiek už jo ribų garsiais plojimais palydėjo portugalo įvarčius ir jo keitimą 79-ą dvikovos minutę. Tuomet akibrokštą surengė vienas sirgalius, kuris prieš C. Ronaldo paliekant aikštę prasprūdo „Argus“ saugos tarnybos vyrams pro akis ir pribėgo prie futbolo žvaigždės.

Kaip pavyko išsiaiškinti DELFI, 25 metų klaipėdietis, apsivilkęs C. Ronaldo marškinėlius, pažymėtus 7-uoju numeriu, puolė prieš savo dievuką ant kelių ir maldavo su juo nusifotografuoti.

Turino „Juventus“ komandos žvaigždė reagavo ramiai ir buvo linkęs pasidaryti su gerbėju nuotrauką, tačiau lemiamu momentu, kaip matosi iš vaizdo įrašo, pribėgęs dar vienas apsaugos darbuotojas neleido to padaryti. Apmaudo pagautas vyras mėgino dar kartą prasiveržti prie portugalo, bet buvo sugrąžintas į tribūnas.

Kaip DELFI informavo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) marketingo ir komunikacijos departamento vadovas Antanas Martusevičius, į aikštę įsiveržęs vyras apsaugos buvo perduotas Vilniaus policijos patruliams.

„Buvo parašytas pareiškimas dėl tvarkos pažeidimo. Daug kalbėjome prieš rungtynes apie panašius atvejus ir su saugos tarnyba, tačiau išvengti tokios situacijos nepavyko. Tai ir jos darbuotojų klaida, – DELFI kalbėjo A. Martusevičius. – Iš karto po rungtynių vyko UEFA atstovų ir LFF susitikimas, kuriame buvo aptartas ir šis epizodas. Veikiausiai sulauksime UEFA baudos už incidentą, kurią tikėtina mėginsime išieškoti iš to vyro ir saugos tarnybos.“

DELFI žiniomis, policijoje kol kas svarstoma dėl futbolo sirgaliaus iš Klaipėdos veiksmų kvalifikavimo. Tai gali užtrukti iki 10 dienų. Tikėtina, kad jis turės atsakyti pagal administracinį nusižengimų kodeksą, nes, kaip aiškina policijos atstovai, incidentas vyko per futbolininkų keitimosi pertrauką.

Tokie įsiveržimai į aikštę ir mėginimas nusifotografuoti, paliesti ar pabučiuoti C. Ronaldo nėra naujiena. Tokie incidentai pavyksta arba nepavyksta įvairiuose stadionuose, kuriuose pasirodo portugalų futbolo žvaigždė.

Vienas garsiausių ir šviežiausių tokių sirgalių įsiveržimų į aikštę rungtynių metu vyko šių metų birželio 1 dieną per UEFA Čempionų lygos finalą, kur grūmėsi „Liverpool“ ir „Tottenham Hotspur“ komandos.

Tuomet apsiaustą nusimetęs modelis Kinsey Wolanski apgavo apsaugą, įbėgo į aikštės vidurį ir spėjo patekti į kamerų objektyvus su reklamuojamu vaizdo įrašų kanalu ant bikinio. Tuomet ji už įsiveržimą į aikštę buvo nubausta 5 tūkst. eurų, už bėgimą nuo apsaugos aikštėje – 15 tūkst., o už reklamą – 10 tūkst. eurų bauda.

Lietuvoje surengto šou dėka atletas tapo visų laikų rezultatyviausiu futbolininku Europos čempionatų atrankose. Portugalas su 25 įvarčiais aplenkė airį Robbie Keaną.

Be to, 34-erių futbolininkas tapo vieninteliu žaidėju, kuriam ginant Portugalijos rinktinės garbę pavyko antrą kartą karjeroje įmušti keturis įvarčius per vieną mačą (prieš tai 2016 metais 4 įvarčius pelnė Andorai).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)