„Aš manau, kad sunkiausias darbas jau padarytas. Laimėjome prieš kelias dienas Serbijoje, kas buvo labai svarbu, o šiandien pratęsėme savo darbą Lietuvoje. Mes jau esame arti savo tikslo.

Kitas rungtynes mes žaisime namuose su Liuksemburgu, o tada lauks išvyka į Ukrainą. Jeigu laimėsime abejas rungtynes, manau, kad tų taškų mums tikrai užteks, kad patektume į Europos čempionatą“, – sakė Portugalijos rinktinės žvaigždė.

C. Ronaldo Lietuvoje pasiekė vadinamąjį „pokerį“ – pelnė įvarčius 7, 62, 65 ir 76 minutėmis. Portugalas per savo karjerą jau yra pelnęs 24 įvarčius Europos čempionatų atrankoje, o po antradienio vakaro aplenkė 23 įvarčius savo sąskaitoje turėjusį Robbie Keaną.

„Futbolas nėra tik rekordų vaikymasis ir mintys apie individualius trofėjus. Žinoma, aš negaliu meluoti, man malonūs tokie pasiekimai. Svarbiausia buvo pasiekti pergalę Lietuvoje ir tęsti mūsų darbą. Įmušiau įvartį Serbijoje, keturis – Lietuvoje. Aš esu laimingas, tikiuosi, kad pratęsime šią seriją“, – kalbėjo C. Ronaldo.

„Niekas nesitikėjo, kad 60 minučių pasigalynėsime su portugalais, išlyginsime rezultatą ir sukursime tiek progų. Mes pasimėgavome, buvo smagu, o tada grįžome į realybę, kur pamatėme, kad meistriškumas skiriasi“, – sakė gynėjas Vytautas Andriuškevičius.

Jis pats šiose rungtynėse pasižymėjo įvarčiu, kai po kampinio galva išlygino rezultatą.

„Tas įvartis nieko labai įspūdingo. jau prieš tai turėjau progelę, kėlėme kampinių. Mane dengė mažesnis žmogus, kuris nesitikėjo, kad aš įmušiu“, – pasakojo V. Andriuškevičius.

Jo teigimu, smagu buvo iki 60 minutės, po to buvo nesmagu: „Antrajame kėlinyje šiek tiek atsivėrėme, norėjome bėgti ir įmušti. Normalu, kad jie pasinaudojo progomis. Antras įvartis kiek kuriozinis. Bet po to atsiskleidė jų meistriškumas – turi progą ir įmušė.“

„Žiūrovai pamatė ko atvyko, top klasės žaidėją, kuris pelnė 4 įvarčius, gaila, kad į mūsų vartus. Galima sakyti, kad rungtynės mums buvo neblogos. Žaidėme drąsiai, stengėmės laikyti kamuolį, gynėmės drausmingai. Klaidas lėmė jų meistriškumas ir mūsų koncentracijos stoka. Prie antrojo įvarčio juos lydėjo sėkmės. Atidavėme daug jėgų, stengėmės priversti juos bėgioti be kamuolio“, – sakė gynėjo pozicijoje žaidęs Saulius Mikoliūnas.

Pačiam S.Mikoliūnui tai buvo 80 rungtynės vilkint Lietuvos rinktinės marškinėlius. Simboliška, kad jis nacionalinėje komandoje debiutavo 2004 m. per rungtynes su tais pačiais portugalais.

„Iš to laiko liko tik C.Ronaldo, o praėjo jau 15 metų. Aš apie rekordus negalvoju, stengiuosi galvoti tik apie ateinančias rungtynes“, – kalbėjo S.Mikoliūnas.

„Pirmas kėlinys buvo geras, tačiau antrame iš pagrindinių aktoriai vienas įmušė keturis įvarčius, o kitas suklydo. Toks nemalonus momentas nutiko, tačiau tokia vartininkų dalia. Kartais vartininkai klysta, nors ir kaip tai būtų skaudu, ir kaip tai skaudžiai atsilieptų komandai“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės vartininkas Ernestas Šetkus.

Vartininkui nesėkmingiausias buvo antrasis portugalų įvartis, kai kamuolys atsitrenkęs į petį įskriejo į vartus.

„Nemėgstu teisintis, tačiau tuo konkrečiu momentu sukliudė dirbtinė danga, nežinau kaip jis atšoko. Reikia žiūrėti pakartojimą, kaip taip atsitiko. Paprastas kamuolys, norėjau gaudyti ir taip keistai atšoko“, – vardino Šetkus.

Rungtynių statistika

Lietuva – Portugalija 1:5 (1:1)
LFF stadionas, 5067 žiūrovai
Įvarčiai: 7 (iš 11 m. b.) 62, 65 ir 76 min. Cristiano Ronaldo, 28 min. Vytautas Andriuškevičius, 90+2 min. William Carvalho.

Lietuva: Ernestas Šetkus, Vytautas Andriuškevičius, Edvinas Girdvainis, Mindaugas Palionis, Saulius Mikoliūnas, Ovidijus Verbickas (77 min. Donatas Kazlauskas), Mantas Kuklys (69 min. Artūras Žulpa), Domantas Šimkus, Modestas Vorobjovas, Vykintas Slivka, Karolis Laukžemis (66 min. Deimantas Petravičius). Atsargoje: Emilijus Zubas, Vytautas Černiauskas, Linas Klimavičius, Algis Jankauskas, Egidijus Vaitkūnas, Paulius Golubickas, Giedrius Matulevičius, Rolandas Baravykas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)