„Pirmajame kėlinyje jėgos buvo apylygės. Matėme, kaip Lietuvos rinktinė puikiai naudojasi savo ginklais – jie protingai rėmėsi savo vidurio gynėjais bei vidurio saugais.

Po pertraukos mes sugebėjome prisitaikyti, perėmėme iniciatyvą ir, Cristiano Ronaldo dėka, visa žaidimo kontrolė atsidūrė mūsų rankose.

Antrame kėlinyje jau galėjome matyti, jog mūsų komanda buvo labiau susižaidusi. Mūsiškiai suprato, kaip žaidžia Lietuvos rinktinė, tai padėjo įgauti daugiau pasitikėjimo savo jėgomis ir laimėti šias rungtynes.

Taip pat, pasiteisino sprendimas į rungtynes įvesti atraminį saugą. Tai mums padėjo subalansuoti komunikaciją tarp saugų ir gynėjų linijų.“

Paklaustas, ar po lietuvių sukelto pavojaus kitose rungtynėse bus labiau dirbama ties gynybos strategija, Santosas atsakė, jog tam tiesiog nebus laiko, kadangi kitos rungtynės Portugalijos rinktinės laukia lygiai už mėnesio. Spalio 11-ą dieną jo auklėtiniai namuose egzaminuos Liuksemburgo rinktinę.

Portugalų strategas neišvengiamai sulaukė ir keleto klausimų apie visų laikų rekordininku tapusį rinktinės lyderį Ronaldo. Keturiais įvarčiais antradienį pasižymėjęs žaidėjas tapo daugiausiai įvarčių Europos čempionatų atrankose pelniusiu visų laikų futbolininku.

„Normalu, jog Cristiano paliekant aikštę žiūrovai jį išlydėjo plojimais. Jis yra pasaulinio lygio žaidėjas, tokios reakcijos yra įprastos visuose stadionuose ir visose šalyse.

Ronaldo metai iš metų neužleidžia geriausio Europos futbolininko vardo, tačiau aikštėje jis dirba komandai lygiai taip pat, kaip komanda dirba jam. Jei mes neturėtumėme geros rinktinės, Cristiano nebūtų pasiekęs šio rekordo. Laikui bėgant savo statusą jis sustiprins tik dar labiau“.

Ketverias rungtynes sužaidę portugalai atrankos į 2020-ų metų Europos čempionatą B grupėje su 8 taškais žengia antroje vietoje. Pirmąją vietą vis dar užima Ukrainos rinktinė, per penkis sužaistus susitikimus surinkusi 13 taškų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)