Pirmąją progą Olandijos rinktinė susikūrė jau trečią minutę. Iš 25 metrų atstumo tolimą smūgį į Estijos rinktinės vartus pasiuntė vidurio gynėjas Virgilas Van Dijkas, tačiau jo smūgiuotas kamuolys pralėkė visiškai greta šeimininkų vartų virpsto.

Ledus svečių komanda pralaužė 17-ą minutę. Po Daley Blindo perdavimo iš kairiojo krašto kamuolį nuo vartininko aikštelės linijos žemu smūgiu į estų vartų tinklą pasiuntė Ryanas Babelis.

Pačioje antro kėlinio pradžioje olandų persvarą padvigubino antrąjį savo įvartį pelnęs Babelis. Šįkart krašto puolėjas smūgiu galva nukreipė kamuolį į vartus po Memphio Depay perdavimo iš dešiniojo aikštės krašto.

Šeimininkų triuškinimą 76-ą minutę pratęsė Depay. Gražiai susistabdęs kamuolį ties baudos aikštelės liniją Olandijos rinktinės futbolininkas kaire koja pasiuntė kamuolį į tolimąjį vartų kampą. Olandišką įvarčių fiestą užbaigė 87-ą minutę galva pasižymėjęs Georginio Wijnaldumas.

Per penkerias sužaistas atrankos ciklo rungtynes Estijos futbolininkai įmušė 2 ir praleido 18 įvarčių bei kol kas nėra iškovoję nė taško. Tris iš keturių žaistų susitikimų laimėję olandai su 9 taškais žengia trečioje C grupės vietoje.

Tragišką pasirodymą atrankoje į Europos čempionatą tęsia Latvijos rinktinė. Mūsų kaimynai pirmadienio vakarą namuose rezultatu 0:2 (0:2) neprilygo Šiaurės Makedonijos futbolininkams.

Rungtynių baigtį svečių komanda nulėmė jau pirmoje pirmo kėlinio pusėje – 14-ą minutę kamuolį į latvių vartus pasiuntė veteranas Goranas Pandevas, o po trijų minučių Šiaurės Makedonijos persvarą padvigubino Enisas Bardhi.

Šešerias rungtynes sužaidusi Latvija per jas taip pat nėra iškovojusi nė taško. Slavišos Stojanovičiaus auklėtiniai per šiuos susitikimus įmušė tik vieną, o į savo vartus praleido net 21 įvartį.

Dramatišką pergalę iškovojo Rusijos rinktinė, kuri namuose 1:0 (0:0) pranoko svečius iš Kazachstano. Vienintelį rungtynių įvartį 90-ą minutę pelnė gynėjas Mario Fernandesas.

Kitų rungtynių rezultatai:

Azerbaidžanas 1 – 1 Kroatija
Vengrija 1 – 2 Slovakija
Šiaurės Airija 0 – 2 Vokietija
Lenkija 0 – 0 Austrija
San Marinas 0 – 4 Kipras
Škotija 0 – 4 Belgija
Slovėnija 3 – 2 Izraelis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)