Daugiausiai klausimų buvo užduota apie dirbtinę dangą LFF stadione. Portugalai ant tokios žaidžia labai retai, bet gynėjas Jose Fonte problemos nemato.

„Nematau, kad tai turės kažkokių problemų. Esame įpratę žaisti įvairiomis aplinkybėmis ir tai neturės įtakos žaidimui. Tai bus dar vienerios rungtynės ir turime stengtis demonstruoti gerą lygį. Esame pasiruošę naujiems iššūkiams ir tikimės pergalės“, - sakė J. Fonte.

Į aikštę antradienį išbėgs ir ryškiausia portugalų žvaigždė, ne kartą geriausiu planetos futbolininku pripažintas Cristiano Ronaldo.

„C. Ronaldo yra ypatingas žaidėjas, kuris puikiai muša įvarčius, todėl bandysime tą išnaudoti“, - pabrėžė Portugalijos rinktinės treneris Fernando Santosas.

Tiesa, Portugalijos rinktinei negalės padėti keletą žaidėjų, tarp jų – vienas geriausių šalies gynėjų Pepe.

„Manau, kad turime pakankamai žaidėjų, kurie stengsis gerai atlikti savo darbą. Visi turės galimybę parodyti geriausia, ką sugeba“, - teigė J. Fonte.

Portugalijos rinktinė Europos čempionato atranką pradėjo dvejomis lygiosiomis, o po to rezultatyviose rungtynėse pranoko serbus.
„Niekas nemėgsta pralaimėjimų, praleistų įvarčių. Tai mums yra paskata geriau sužaisti kitose rungtynėse“, - pridūrė J. Fonte.

R. Santosas pabrėžė, kad gerbia Lietuvos komandą, bet jam aktualiausias yra pačių portugalų žaidimas.

„Esame susikoncentravę ties savo žaidimu. Padarėme išvadas po pirmųjų rungtynių ir stengsimės ištaisyti klaidas, - kalbėjo R. Santosas. – Dirbtinė danga didelio susirūpinimo nekelia. Tiesiog reikia laimėti bet kuriomis sąlygomis. Svarbiausia yra išanalizuoti savo priešininkus, jų strategiją. Gerbiame savo varžovus, bet mus tenkina tik pergalė ir pirma vieta grupėje“.

R. Santosas nenorėjo išskirti atskirų Lietuvos futbolininkų ir prisipažino, kad portugalai žais atakuojantį futbolą.

„Lietuva yra stipri, komunikuota komanda, ji gerai žaidžia konttratakomis, todėl turėsime demonstruoti gerą žaidimą“, - pridūrė Portugalijos rinktinės treneris.

Lietuva su Portugalija žais antradienį 21.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)