Apie komandos iššūkius, atsidavimą, neigiamus komentarus, būsimą akistatą su Portugalija ir naują klubą Izraelyje E. Šetkus papasakojo LFF.lt svetainei.

– Kokį įspūdį Jums palieka darbas rinktinės su nauju treneriu? Ar patiko rinktinės žaidimas Liuksemburgu Vilniuje, kurias stebėjote iš šono?

– Kiekvienas treneris turi savo viziją. Bet dar anksti įvertinti Valdo Urbono Lietuvos rinktinę. Sužaidėme nedaug rungtynių. Anksti matyti tuos skirtumus, kad išryškėtų trenerio braižas. Birželį rungtynėse su Liuksemburgu komanda paliko gerą įspūdį. Buvome verti pergalės, bet labai gaila, kad nepavyko jos iškovoti. Aistruoliai yra išsiilgę pergalių.

– Kaip sekasi dirbti su nauju vartininkų treneriu Justinu Gasiūnu?

– Puikiai. Su prieš tai buvusiu vartininkų treneriu Audriumi Ramonu taip pat neturi problemų. Justinas dirba Anglijoje, gero lygio klube. Problemų tikrai nekyla, gauname naujovių. Viskas puikiai.

– Ar tai, kad rinktinei kurį laiką nepavyksta laimėti, tapo ir psichologine problema?

– Nemanau, kad psichologiniai dalykai pakiša koją. Kiekvieną kartą susirinkus vis kalbame, kad jau laikas, laikas. Aišku, mūsų galimybės šiai dienai yra ribotos. Varžovai pakliūna tikrai sunkūs. Tautų lygoje neturėjome lygiaverčių varžovų. Galbūt kažkas mus mato lygiaverčius ir lygina su Serbija, Juodkalnija, Rumunija. Ar dabar ta pati Serbija.

Iš tų dviejų ciklų tik Liuksemburgas yra panašaus lygio komanda. Pirmose rungtynėse pirmavome. Deja, antrasis kėlinys susiklostė ne taip, kaip norėjome. Namuose atsiliepė nesėkmės faktorius – gavome raudoną kortelę. Tai mus atskyrė nuo pergalės. Nepavyko parodyti tikro mūsų lygio. Mums sunku kovoti su tokiomis komandomis kaip Serbija ar Ukraina.

Aišku, stengiamės. Vyrai atvažiuoja į rinktinę, aukoja visas jėgas, laisvalaikį, kurį turėtume per rinktinių pertrauką. Atiduodame visas jėgas siekdami gero rezultato. Kad rinktinės aistruoliai būtų patenkinti.

– Ar pats skaitote komentarus po nesėkmingų rinktinės rungtynių?

– Ne, ir kiekvienam žaidėjui rekomenduoju neskaityti. Yra treneriai, artimiausi žmonės šeimoje, kurie gali kažką patarti. Neskaitau, ir manau kreipti dėmesį į komentarus. Pats žinau, ar gerai sužaidžiau, ką blogai padariau.

– Ar tikite, kad namuose galite sustabdyti tokias rungtynes kaip Portugalija?

– Taip, nes Vilniuje turėjome gerų rungtynių – pvz. su Anglijos rinktine, kur pralaimėjome 0:1 po 11 metrų baudinio arba su Rumunija, Serbija. Namie prie savų aistruolių tikrai galime gerai pasirodyti, nustebinti ne vieną.

– Kaip manote, ar Portugalijos komanda gali nuvertinti Jus?

– Manau, kad taip, nes portugalai gali stengtis pasiekti sau palankų rezultatą atiduodant kuo mažiau jėgų, pvz. galvojant kad nepatirtų traumos.

– Kiek pačiam svarbu, jog galėsite išbandyti jėgas su portugalų žvaigždėmis?

– C. Ronaldo šiaip nesutiksi aikštėje, todėl esu dėkingas už galimybę, kad rinktinėje galima žaisti prieš tokias žvaigždes kaip jis. Tai geriausias pasaulyje žaidėjas per paskutinius 10-15 metų. Aikštėje tu nebeskirstai žaidėjų – ar tai Ronaldo, ar ne. Tu susitelki į žaidimą, į kiekvieną kamuolį. Bet ažiotažas žinoma yra, nes Ronaldo pirmą kartą jis aplankys Lietuvą.

– Mūsų žaidėjams tokios rungtynės – didelė motyvacija ir šansas?

– Žinoma, jog kiekvienos rungtynės gali pakeisti tavo karjerą. Galbūt kažkas pastebės tave, pavyks žengti sekantį laiptelį. Tai proga pasirodyti, atskleisti save. Lietuvos čempionatas nėra taip plačiai stebimas.

– Dvejas rungtynes iš eilės stadionas bus pilnas. Ar tai svarbu žaidėjams?

– Taip, nes būdavo rungtynių, kad to palaikymo pasigesdavome. Galbūt rezultatai nepritraukia sirgalių, bet dabar bus malonu žaisti prie savų žiūrovų. Tokie dalykai duoda impulsą kovoti, stengtis, sužaisti aukščiau savo galimybių.

– Kaip sekasi naujame klube, ar pavyko greitai apsiprasti?

– Apsiprasti nereikėjo daug laiko. Izraelyje puikiai žinau visas futbolo subtilybes. Šalis puikiai pažįstama, žaidėjai naujoje komandoje buvo pažįstami. Neužtruko daug laiko pritapti. Esu patenkintas, kad pavyko pereiti būtent į šią komandą, nes ji viena geriausių Izraelyje, triskart iš eilės buvo šalies čempione. Tik pernai sėkmė nusisuko, jie užėmė trečią vietą.

Dėl klubo neturiu kuo skųstis. Viskas labai profesionalu, gera vieta tobulėti. Ne paslaptis, jog buvau pasirašęs sutartį su Jeruzalės „Beitar“, bet persikėliau į Beer Ševą. Džiaugiuosi, nes tai žingsnelis į priekį. Tai nėra naujas projektas, klubas turi savo viziją.

– Kokius tikslus turi Beer Ševos klubas? Ko pritrūko Europos lygoje?

– Visi tiki, kad galime kovoti dėl čempionų titulo ir to sieksime. Nors tokio tikslo nėra.

Apmaudu buvo pasitraukti iš Europos. Komanda buvo pajėgi pasiekti UEFA Europos lygos grupes, bet daug ką lemia burtai, sutikome pajėgų varžovą Roterdamo „Feyenoord“. Tik galbūt pralaimėjome per dideliu skirtumu. Pirmose rungtynėse praleidome du įvarčius po standartinių padėčių. Antrose rungtynėse kortas sumaišė raudona kortelė. Žaidžiant dešimtiese prieš „Feyenoord“ sunku kažką padaryti.

Lietuvos ir Portugalijos rinktinės susitiks antradienį, nuo 21 val. 45 min. Rungtynes tiesiogiai transliuos LRT televizija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)