Pirmąsias rungtynes mūsiškes sužais su Kroatija, o rugsėjo 3 dieną išvykoje mes iššūkį Šveicarijos atstovėms. Rinktinės vyriausiasis treneris Rimantas Viktoravičius įvertino varžoves H grupėje ir išskyrė lietuvaičių ryžtą.

„Akcentuojame, kad tai istorinis atvejis, pirmąkart dalyvausime pagal naują formatą. Turėsime pajėgias varžoves iš Balkanų, Belgijos ir Šveicarijos. Motyvacijos mūsų merginoms tikrai nestinga.

Kroatės yra Balkanų šalis, kur visi moka žaisti futbolą. Jos yra kieto charakterio, pakankamai aukšto techninio lygio. Praeitame atrankos etape jos ne itin sėkmingai pasirodė, bet sužaidė lygiosiomis su Pasaulio futbolo čempionato dalyvėmis švedėmis ir tai parodo, jog jų komanda pajėgi“, – teigė rinktinės strategas.

Ispanijoje žaidžianti saugė Liucija Vaitukaitytė pažymėjo, jog šis atrankos ciklas suteiks reikšmingos patirties atjaunėjusiai Lietuvos rinktinei.

„Labai džiugu, jog pasikeitė atrankos formatas, moterys kaip ir vyrai dabar žais namie ir išvykoje, turės daug rungtynių. Nors ir varžovės sunkiai įkandamos, yra naudinga sužaisti tokias rungtynes, įvertinti savo lygį. Manau, kad po tokios patirties ir kyla lygis“, – pažymėjo Liucija Vaitukaitytė.

„Pačioms žaidėjoms teikia pasitikėjimo, jog juntamas dėmesys iš LFF ir kitų atstovų. Man asmeniškai labai patinka, jog Europoje moterų futbolas yra labai populiarus ir Lietuvoje jis pastaraisiais metais itin populiarėja.

Kuo daugiau komandų nuo mokyklinio amžiaus merginų įsitraukia į futbolą, tuo bus puikiau, nes šioje srityje galime augti kaip futbolo valstybė dedant pamatus ateičiai“, – pakomentavo rinktinės gynėja Algimantė Mikutaitė.

Žiūrovams įėjimas į rungtynes Šiaulių m. savivaldybės stadione yra nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)