Abi ekipos užtikrintai pradėjo čempionatą ir laimėjo abejas rungtynes. Tai vieninteliai klubai, kurie dar neprarado taškų naujajame sezone. Dėl geresnio įvarčių santykio „Liverpool“ užima pirmąją vietą, o „kanonieriai“ – antrąją.

Praėjusiame ture Jurgeno Kloppo auklėtiniai išvykoje 2:1 palaužė „Southampton“, o Londono komanda namie tokiu pat rezultatu įveikė „Burnley“.

„Arsenal“ Liverpulio futbolininkų nenugalėjo jau aštuoniuose mačuose iš eilės – keturis kartus triumfavo „Liverpool“, o tiek pat dvikovų baigėsi taikiai. Praėjusiose pirmenybėse šis klubas savo aikštėje varžovus sutriuškino 5:1. Net tris įvarčius tada pelnė Roberto
Firmino. Londone buvo užfiksuotos lygiosios 1:1.

Pastarąjį kartą „Anfield“ stadione „kanonieriai“ oponentus parbloškė labai seniai – 2012 metų rugsėjo 2 dieną (2:1).

Tarpusavyje per visą klubų istoriją jie susitiko net 226 kartus. 87 rungtynes laimėjo „Liverpool“, 78 – „Arsenal“, 61 mačas baigėsi lygiosiomis. „Premier“ lygoje tarpusavio akistatų rezultatas 20:15 Liverpulio futbolininkų naudai. 19 sykių ekipos išsiskyrė taikiai.

„Liverpool“ žaidėjai šį sezoną jau iškovojo vieną trofėjų – UEFA Supertaurę. Jie baudinių serijoje palaužė Londono „Chelsea“. Tačiau J. Kloppo vadovaujamam klubui nepavyko triumfuoti „Community Shield“ rungtynėse. Jose irgi teko realizuoti baudinius, kuriuos tiksliau mušė „Manchester City“ komanda.

Šis klubas, kuris gina „Premier“ lygos nugalėtojo titulą, sekmadienį svečiuose galynėsis su „Bournemouth“. Ši ekipa startavo galingai – kaip ir „miestečiai“ surinko 4 taškus.

„Manchester City“ antrajame ture namie 2:2 sužaidė su Londono „Tottenham Hotspur“, o Bornmuto klubas svečiuose 2:1 privertė pasiduoti Birmingemo „Aston Villa“.

„Premier“ lygoje „Bournemouth“iš „miestiečių“ dar nėra atėmę nė vieno taško. Visose aštuoneriose tarpusavio rungtynėse pajėgesni buvo Mančesterio futbolininkai. Praėjusį sezoną šių ekipų dvikovos baigėsi 3:1 ir 1:0.

Vaizdo transliacijų internetu platforma tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports“ kanalas savaitgalį tiesiogiai iš viso parodys penkis mačus.

Transliacijų tvarkaraštis:

rugpjūčio 24 d.
14.20 val. „Norwich City“ – „Chelsea“,
16.50 val. „Manchester United“ – Londono „Crystal Palace“,
19.20 val. „Liverpool“ – „Arsenal“;

rugpjūčio 25 d.
15.50 val. „Bournemouth“ – „Manchester City“,
18.15 val. „Tottenham Hotspur“ – „Newcastle United“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)