Svečių saugas Davidas Siger teigė, kad jo komanda dominavo rungtynėse.

„Varžovai sugebėjo sukurti kelias galimybes, tačiau jie žaidė taip, kaip mes ir tikėjomės. Turėjome galimybių pasižymėti, tiesiog nepavyko jų realizuoti. Rungtynėse dominavome, toks buvo mūsų planas“, – po rungtynių teigė „Ferencvaros“ žaidėjas.

„Nepavyko paskutiniai perdavimai, šeimininkų gynėjai didvyriškai gynėsi. Turime pasiruošti atsakomosioms rungtynėms ir padaryti išvadas, ką darėme gerai, o ką reiktų keisti“, – po mačo vengrų žurnalistams kalbėjo saugas.

Galiausiai antro kėlinio antroje pusėje jie gynėsi devyniese, net jų puolėjai buvo savo aikštės pusėje.
Gergo Lovrencsics

„Ferencvaros“ gynėjas, ekipos kapitonas Gergo Lovrencsics dėmesį atkreipė į pavojus mačo pradžioje ir tankią šeimininkų gynybą jo antroje pusėje.

„Sūduva“ priekyje turėjo du stiprius, aukštus puolėjus, per pirmąsias penkias minutes sukūrė dvi pavojingas progas, po kurių išvengėme nemalonumų.

Vėliau perėmėme iniciatyvą, tačiau buvo sunku įveikti penkių gynėjų liniją, o galiausiai antro kėlinio antroje pusėje jie gynėsi devyniese, net jų puolėjai buvo savo aikštės pusėje“, – kalbėjo varžovų kapitonas.

„Neabejoju, kad namuose treneris paruoš tokią taktiką, kuri leis mums laimėti Budapešte. Turėsime būti kantrūs ir gynyboje neprarasti budrumo“, – teigė gynėjas.

Vartininkas Denesas Dibuszas džiaugėsi nepraleidęs įvarčio bei neabejojo, kad Vengrijos komanda pateks į kitą etapą. Jis pridūrė, kad didžiausia problema – progų realizacija ir tikslumas.

„Turėsime namuose ir toliau sunkiai dirbti. Neabejoju, kad palaikant mūsų sirgaliams namų stadione žengsime į priekį“, – vylėsi vartų sargas.

Stadione nėra jokių prabangos dalykų, tačiau jis atrodo tvarkingai.
„Origo Sport“ žurnalistas

Į Marijampolę atvykę vengrų žurnalistai negailėjo gerų žodžių „Sūduvos“ sirgaliams ir jų sukurtai rungtynių atmosferai.

„Rungtynės Marijampolėje buvo tikra šventė ir tą jautė visi. Likus dviem valandoms iki mačo pradžios žiūrovai jau buriavosi aplink stadioną, likus beveik valandai iki pirmojo teisėjo švilpuko, nemaža dalis jų jau užėmė savo vietas tribūnose.

Daugelis sirgalių vilkėjo raudonos ar baltos spalvos „Sūduvos“ marškinėlius, o tie, kurie jų neturėjo, buvo pasipuošę tautiniais Lietuvos marškinėliais“, – pastebėjo „Origo Sport“ portalo žurnalistas Peter Marvanyi.

„Stadione – tik 6500 vietų, nėra jokių prabangos dalykų, tačiau jis atrodo tvarkingai.

TV ekranuose matėsi „Ferencvaros“ ultrų sektorius, o kairėje – pilna tribūna kareivių. Vietos žurnalistai nuramino, kad jie čia – tik žiūrovai, nemokamai stebėję futbolo rungtynes ir į viešosios tvarkos palaikymą nesikiš. Buvo gera tą žinoti“, – rašo portalas „Origo Sport“.

Vladimiro Čeburino auklėtiniai trečius metus paeiliui į paskutinį Europos lygos atrankos etapą šiemet pateko trečiajame etape netikėtai eliminavusi Tel Avivo „Maccabi“ ekipą.

Prieš tai suvalkiečiai eliminavo San Marino čempionus, o UEFA Čempionų lygos atrankoje antrus metus iš eilės suklupo prieš Belgrado „Crvena Zvezda“ futbolininkus.

Vengrijos čempionai „Sūduvos“ varžovais lemiamoje atrankos stadijoje tapo po to, kai UEFA Čempionų lygos atrankos trečiajame etape nusileido Zagrebo „Dinamo“ klubui.

Dėl kirkšnies traumos pirmame mače marijampoliečiams negalėjo padėti jaunasis klubo talentas Paulius Golubickas ir dėl geltonų kortelių diskvalifikuotas Jovanas Čadjenovičius.

Juos startinėje sudėtyje pakeitė Ivanas Hladikas ir naujokas Renanas Oliveira.

Atsakomoji kova – rugpjūčio 29 dieną Budapešte.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)