Ketvirtadienį Marijampolėje dominavo gynyba. Gerokai ilgiau kamuolį kontroliavo svečiai, tačiau nei jie, nei šeimininkai ypatingai pavojingų išpuolių nesukūrė. „Ferencvaros“ atliko daugiau smūgių, tačiau užtikrintai žaidęs Ivanas Kardumas visus smūgius į jo ginamų vartų plotą atlaikė.

Dar neprasidėjus rungtynėms stadione įsivyravo šventinė atmosfera, sirgaliai unisonu vardino aikštėje dar nepasirodžiusių „Sūduvos“ startinės sudėties žaidėjų pavardes, o prasidėjus mačui kiekvieną sėkmingą suvalkiečių žaidimo epizodą palydėdavo griausmingais plojimais.

Po rungtynių „Sūduvos“ vyriausiasis treneris Vladimiras Čeburinas pasidžiaugė audringu sirgalių palaikymu, tačiau žaidimu nebuvo visiškai patenkintas.

„Įdomus mačas, mums buvo daug jaudulio. Dėkoju sirgaliams, kurie mus palaikė. Norėjome atsidėkoti ir parodyti gerą futbolą. Rungtynių pradžia mums labiau pavyko. Paskui žaidimas išsilygino ir abi komandos per daug nerizikavo.

Manau, mes nebuvome pakankamai aštrūs ir nesusikūrėme atakų. Negalėjome parodyti, ko norėjome. Todėl po truputį iniciatyvą turėjome atiduoti varžovams.

Turėjome porą neblogų progų, tačiau daug dėmesio turėjome skirti gynybai, nes vengrai mus spaudė ir galėjome tik bandyti kontraatakuoti. „Ferencvaros“, beje, irgi puikiai gynėsi, greitai grįždavo į gynybą po nesėkmingų savo atakų.

Pabaigoje „Ferencvaros“ daug laiko leido mūsų pusėje, gerai, kad pavyko nepraleisti. Išvykoje taip pat nebus lengva, analizuosime rungtynes ir ruošimės atsakomajai kovai“, – po rungtynių kalbėjo V. Čeburinas.

„Ferencvaros“ strategas Sergejus Rebrovas po mačo kalbėjo, kad atsakomasis mačas Budapešte bus visiškai kitoks.

„Turime rezultatą tokį, kokį turime, gaila, nepavyko įmušti įvarčio. Manau, rungtynės Budapešte bus visiškai kitokios. Mes stengėmės atakuoti juos, tačiau „Sūduva“ pavyzdingai dirbo gynyboje. Nesakau, kad mes nerizikavome, tą patį darė ir „Sūduva“, futbolininkai apsigynę, siųsdavo kamuolį į priekį ir stengdavosi kontratakuoti.

Mačas po savaitės bus kitoks ta prasme, kad mes būsime labiau susikaupę, žaidėjai turėtų būti labiau motyvuoti. Aišku, pats žaidimas bus panašus. Varžovas stengsis gynyboje ir ieškos progų pelnyti įvartį kontraatakoje“, – spaudos konferencijoje kalbėjo „Ferencvaros“ vyriausiasis treneris S. Rebrovas.

Dėl kirkšnies traumos šiame mače marijampoliečiams negalėjo padėti jaunasis klubo talentas Paulius Golubickas ir dėl geltonų kortelių diskvalifikuotas Jovanas Čadjenovičius. Juos startinėje sudėtyje pakeitė Ivanas Hladikas ir naujokas Renanas Oliveira.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)