Fortūnos globojami sūduviečiai pirmame kėlinyje pelnė du įvarčius, antrame atlaikė varžovų spaudimą, o pastarieji rezultatą sušvelnino tik pačioje rungtynių pabaigoje.

Jau per teisėjo pridėtą laiką greta „Sūduvos“ atsarginių suolelio kilo nemažas konfliktas, į kurį įsivėlė didžioji abiejų komandų žaidėjų dalis bei treneriai.

Mat kamuoliui užriedėjus už šoninės linijos „Maccabi“ žaidėjas skubėjo jį grąžinti į aikštę, tačiau šis užstrigo ties „Sūduvos“ atsarginių suoleliu.

„Maccabi“ žaidėjai ir strategas Vladimiras Ivičius puolė „Sūduvos“ atsarginių suolo link. Konfliktą ramino ne tik arbitrai, bet ir apsaugos darbuotojai.

Galiausiai po šios situacijos antra geltona kortele nubaustas Yonatanas Cohenas, kuris traukė į rūbinę ir paliko komandos draugus užbaigti mačą mažumoje.

Bet galiu pasakyti, kad laimi tie, kurių nugara po rungtynių būna šlapesnė.
Vladimiras Čeburinas

„Paklauskite „Sūduvos“ trenerio, kas nutiko. Mano žaidėjas skubėjo paimti kamuolį, o „Sūduvos“ strategas padarė žingsnį, kad jį pristabdytų. Ar tai normalu?

Visų pirma, tai nepagarba. Tą matau pirmą kartą savo gyvenime.

Sunku suprasti, kad Europos lygos turnyre galima šitaip elgtis. Kamuolį padavinėjantis berniukas privalėjo paduoti kitą kamuolį. Jo tyčia nedavė. Mes bandėme žaisti, mes siekėme rezultato, o to negalėjome padaryti, nes mums trukdė. Tai absurdas, labai neprofesionalu“, – nusivylimo neslėpė „Maccabi“ strategas Vladimiras Ivičius.

Visai kitaip situaciją vertino „Sūduvos“ vyriausiasis Vladimiras Čeburinas, anot jo, čia viršų ėmė emocijos.

„Viena pusė mano, kad ji teisi, kita pusė tvirtina, kad jie teisūs. Tai emocijos, kurių futbole apstu.

Pasikalbėjome po rungtynių su varžovų strategu apie tą situaciją, manau, kad mūsų santykiai išlieka geri, nors mūsų pozicijos liko skirtingos. Juos suprantu, didelis klubas, didžiulės ambicijos, didžiulis biudžetas.

Tame epizode kamuolys atsidūrė už manęs, žaidėjas skubėjo paimti kamuolį, aš ėjau link aikštės, gal sutrukdėme vienas kitam. Bet galiu pasakyti, kad laimi tie, kurių nugara po rungtynių būna šlapesnė“, – teigė V. Čeburinas.

Kalbėdamas apie pergalę strategas teigė, kad jo auklėtiniai nusipelno tik pačių geriausių žodžių.

„Tvyrojo didžiulė įtampa, žinojome, kad „Maccabi“ čia atvyks spausti mus, o ne lengvai pažaisti. Reikia atiduoti duoklę Sūduvos žaidėjams, kurie pasiekė rezultatą. „Maccabi“ akistatą pradėjo masinėmis atakomis, tačiau mes turėjome savo ginklą – aštrias, greitas atakas.

Nustebino komanda, bet ne atskiri žaidėjai. Visi sužaidė po 120 proc. ir gal daugiau savo galimybių. Vartininkas ne kartą gelbėjo ekipą, gynėjai, saugai atliko milžinišką darbą, puolime turėjome savų progų, kuriomis pavyko pasinaudoti. Net ir tie žaidėjai, kurie liko ant atsarginių suolelio, taip pat prisidėjo prie pergalės.

„Sūduva“ trečius metus iš eilės patenka jau į lemiamą Europos lygos etapą, didžiulis ačiū sirgaliams, kurie taip gausiai susirinko stadione. Atmosfera buvo puiki. Ačiū visiems, kurie mus palaikė, o mes sieksime toliau papildyti Lietuvos futbolo ir „Sūduvos“ istorijos“, – kalbėjo „Sūduvos“ strategas.

Jo auklėtiniai po savaitės namuose priims vengrų čempionus, su kuriais kovos dėl vietos Europos lygos grupių etape.

„Iš principo nežiūrėjau varžovų rungtynių, nes laikausi nuomonės, kad reikia pirmą įveikti ir užbaigti tai, ką pradėjai. Tik tuomet galima žiūrėti toliau į priekį“, – pridūrė „Sūduvos“ vedlys.

„Sūduva“ nebuvo favoritė nei rungtynėse Marijampolėje, nei juo labiau Izraelyje.

Tačiau būtent Marijampolės klubas dukart įveikė Tel Avivo „Maccabi“, o to nepavyko padaryti iš Čempionų lygos žydus eliminavusiems Rumunijos čempionams – Klužo CFR ekipai (1:0, 2:2).

Paprašytas palyginti „Sūduvos“ ir CFR ekipas, „Maccabi“ strategas numojo ranka – nėra net ką lyginti, Rumunijos čempionai žymiai stipresni.

„Sveikinu „Sūduvą“ su pergale, tačiau tai nereiškia, kad į kitą etapą pateko stipresnė komanda. Pirmą kartą gyvenime matau tai, kas šiandien čia nutiko.

Kiek mes turėjome progų? Apie penkiolika, gal daugiau. Čia sužaidėme puikias rungtynes, tačiau rezultatas ne mūsų naudai. Iš šių dvejų rungtynių privalome stipriai pasimokyti“, – kalbėjo V. Ivičius.

Ir išties mačo statistika iškalbinga.

Varžovai net 19 kartų smūgiavo, iš jų 10 kartų kamuolys skriejo šalia vartų, dukart drebino vartų konstrukciją, keturis kartus skriejo į vartų stačiakampį, kur nuo įvarčio gelbėjo ne kartą stebuklus rodęs Ivanas Kardumas.

Tuo metu iš viso per rungtynes dukart į vartus smūgiavę sūduviečiai abiem kartais nuginklavo vartų sargą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)