Šiose rungtynėse pirmą kartą Europos futbolo istorijoje viename svarbiausių mačų teisėjavo moteris Stephanie Frappart.

Prancūzė karu su asistentėmis itale Manuela Nicolosi ir aire Michelle O'Neill turėjo reikalų ir su VAR peržiūros sistema, o po dvikovos sulaukė oficialių pagiriamųjų žodžių.

Tačiau visai kitoks vaizdas iškyla atsidarius interneto socialines erdves, kur teisėja sulaukė daug kritikos. Daugiausia priekaištų skiriama už paskutinį „Chelsea“ žaidėjo Tammy Abrahamo nerealizuotą 11 m baudinį, kurį „Liverpool“ vartininkas Adrianas atrėmė ir tapo didvyriu.

Sustabdytas vaizdo įrašas rodo, kad Adrianas tai padarė ne pagal taisykles, o šios sako, kad mušant 11 m baudinį vartininkai privalo viena koja liesti vartų liniją. Adrianas dar prieš varžovui smūgiuojant kamuolį abiem kojomis yra už vartų linijos.

Pagrindiniam rungtynių laikui pasibaigus 1:1, o pratęsimui – 2:2, „Liverpool“ tapo UEFA Supertaurės laimėtoja po 11 m baudinių – 5:4.

„Liverpool“ strategas Jurgenas Kloppas džiaugėsi, kad rungtynėse teisėjavo moteris: „Po rungtynių arbitrų brigadai pasakiau, kad jei mes būtume žaidę, kai jie teisėjavo, tai būtume laimėję 6:0. Nuostabios rungtynės. O dar pasakiau teisėjai, kad nesu patenkintas tuo 11 m baudiniu, kuris buvo skirtas į mūsų vartus. Iki dabar nesu tikras, kad jis buvo. Tačiau tai jau nesvarbu. Teisėjų brigada gerai atliko savo darbą, turint galvoje pragarišką spaudimą. Tai sudėtinga, todėl atiduodu pagarbą“.

„Aš labai patenkintas, kad tapau šio istorinio momento dalimi“, – kalbėdamas apie moterį teisėją tokios rungtynės kalbėjo „Chelsea“ treneris Frankas Lampardas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)