Tai paaiškėjo po UEFA Čempionų lygos III atrankos etapo rungtynių tame pačiame Budapešte, kur vietos „Ferencvaros“ komanda 0:4 (0:1) pralaimėjo Kroatijos čempionei Zagrebo „Dinamo“ komandai ir kovą tęs UEFA Europos lygos atkrintamosiose varžybose.

Tuo metu „Dinamo“ pateko į paskutinį UEFA Čempionų lygos atrankos etapą, taip pat vadinamą atkrintamosiomis varžybomis. Ten kroatai susirems su Trondheimo „Rosenborg“ (Norvegija) ekipa, eliminavusia „Maribor“ (Slovėnija) futbolininkus.

Pirmas mačas Zagrebe tarp vengrų ir kroatų prieš savaitę baigėsi lygiosiomis 1:1, todėl prieš atsakomąją dvikovą „Ferencvaros“ neslėpė savo ambicijų.

Visgi jas svečiai netruko nuslopinti, kai jau 16 min. kroatus į priekį išvedė Arijanas Ademi.

Nors šeimininkai demonstravo itin greitą ir agresyvų futbolą, po pertraukos „Dinamo“ jiems apskritai surengė tikrą egzekuciją, efektingai užbaigdami greitas ir tikslias atakas.

Po įvartį į „Dinamo“ vartus mušė Bruno Petkovičius (47 min.), Danielis Olmo (55 min.) ir Ameras Gojakas (79 min.).


Maža to, rungtynes šeimininkai baigė be iš aikštės už dvi geltonas korteles pašalinto gynėjo iš Bosnijos ir Hercegovinos Eldaro Civičiaus.

Taigi, jei „Sūduva“ ketvirtadienio vakarą eliminuos „Maccabi“ (pirmas rungtynes Izraelyje Lietuvos čempionai laimėjo 2:1), dėl bilieto į UEFA Europos lygos grupių etapą suvalkiečiai kovos su 30 kartų Vengrijos čempione tapusia komanda.

Pažymėtina, kad praėjusių metų Vengrijos pirmenybėse „Ferencvaros“ net 25 taškais pranoko ketvirtoje vietoje likusį Budapešto „Honved“ klubą, kurio barjero Europos lygoje šią vasarą neįveikė Vilniaus „Žalgiris“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)