Vilniaus „Riteriai“ – Klaipėdos „Atlantas“. Rugpjūčio 10 dieną 19 val. Vilnius, LFF stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:0, 3:2

Nepaisant skirtingų vienuolikių pozicijų turnyro lentelėje, komandos šiemet tarpusavyje kovoja atkakliai, tad to galime tikėtis ir šį kartą.

„Riteriai“ į A lygos kovas grįžo pergalingai, tačiau sužaidė vienerias iš blankesnių rungtynių šiame sezone. Vis dėlto esminiai tikslai buvo pasiekti – iškovoti 3 taškai ir įgautas svarbus pasitikėjimo pliūpsnis po nesėkmingos serijos su Farerų Salų „Klaksvik“ klubu.

Laikinai vyr. trenerio pareigas užimantis baltarusis Albertas Rybakas suteikė šansą vartų stačiakampyje vis dar įvarčio nepraleidusiam Vincentui Šarkauskui, kuris stratego pasitikėjimą pateisino ir turėtų žaisti prieš savo buvusią komandą.

Jei „Riteriai“ iškovotų pergalę, o artimiausias konkurentas „Kauno Žalgiris“ pralaimėtų Vilniaus „Žalgiriui“, konkurentus skirtų jau 10 taškų praraja.

Atlantiečiai, įvertinus varžovą prieš kurį praėjusiame ture teko žaisti, sužaidė vieną iš geriausių kėlinių šiame sezone. Viktoro Dobrecovo treniruojami vyrai ne tik atkarpomis sėkmingai kontroliuodavo kamuolį, bet ir sukurdavo nemažai progų. Visgi itin grubios klaidos po pertraukos privertė „Atlantą“ antrąją sezono pusę pradėti pralaimėjimu.

Kita vertus, viena iš nerezultatyviausių čempionato komandų atakoje atrodė aštresnė, kai prie jos prisijungė Bonfilscalebas Bimenyimana. Tiek legionierius iš Burundžio, tiek aktyviai praėjusiame mače rungtyniavęs Darvydas Šernas sieks iš sostinės išsivežti pergalę, kuri leistų aplenkti 2 taškais pirmaujantį „Panevėžį“, jei šis pirmadienį patirs nesėkmę.

Vilniaus „Žalgiris“ – „Kauno Žalgiris“. Rugpjūčio 11 dieną 19 val. Vilnius, LFF stadionas. Ankstesnės rungtynės: 3:1, 4:3

19-ajame ture taip pat įvyks susidūrimas tarp abiejų „Žalgirių“ ir jame galime pamatyti seniai A lygoje nežaidusį puolėją.

Klaipėdoje ne pačios pajėgiausios sudėties rungtyniavę vilniečiai turėjo vargo, tačiau įrodė savo pranašumą ir nuo „Sūduvos“ turnyro lentelėje neatsiliko.

Dar kartą „Žalgiriui“ pergalę nukalė pastaruoju metu A lygoje dominuojantis Liviu Antalis. Įdomu tai, kad savo sėkmingą atkarpą rumunas pradėjo būtent antrojo rato susitikime su „Kauno Žalgiriu, kai pasižymėjo dviem įvarčiais.

Vilniaus klubo sąskaitoje šiuo metu yra šešios pergalės iš eilės. Tiesa, nemenka dalis jų yra iškovota tada, kai „Žalgiris“ pirmas praleisdavo įvartį ir į tai reikėtų atkreiptų dėmesį. Kita vertus, vilniečiai per tas šešerias rungtynes visą laiką pasižymėjo bent po du kartus, o tai „Kauno Žalgiriui“ nieko gero nežada.

Šią savaitę ketvirtoje turnyro lentelės vietoje žengiantis Kauno klubas pristatė puikiai žinomą naujoką – 30-metį puolėją Deivydą Matulevičių. Lietuvos rinktinės atstovas atsiskleidė būtent sostinės klube, kuriame blykstelėjo 2011 metais pelnydamas A lygoje net 19 įvarčių.

Gerokai pakeliavęs po užsienio ekipas D. Matulevičius sugrįžo į gimtinę ir „Kauno Žalgirio“ klube pakeitė buvusį atakų lyderį Joao Figueiredo.

Buvusiam Visagino „Intero“ ir „Vilniaus“ atstovui turėti tokius komandos draugus kaip Jurijus Bušmanas ar Egidijus Vaitkūnas bus palanku – būtent šių žaidėjų perdavimai iš kraštų link D. Matulevičiaus gali kelti „Žalgiriui“ daug galvos skausmo.

Šį kartą svečiams nepadės Martynas Dapkus, kuris šiam mačui yra diskvalifikuotas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)