Didžiausia porcija liaupsių dėl tokio pasirodymo turėtų atitekti Semirui Kerlai: vidurio gynėjas žaidė geriausią savo futbolą, patikimai „valydamas“ svečių baudos aikštelę ir jos prieigas bei laimėdamas vieną dvikovą po kitos.

Nors ir turėjo apčiuopiamą kamuolio kontrolės persvarą, „Maccabi“ sukūrė tik keletą pavojingesnių progų ir vienintelio įvarčio turėjo laukti iki pat 84-os minutės, kai Ivaną Kardumą nuginklavo po keitimo pasirodęs saugas Chikeluba Ofoedu.

Tuo metu „Sūduva“ kitoje aikštės pusėje nesnaudė: 37-ą min. Ovidijaus Verbicko perdavimą įvarčiu pavertė tas pats S. Kerla, 76-ą min. po kampinio pasižymėjo Eligijus Jankauskas.

„Atvykome čia nusiteikę gintis, tą ir darėme. Jie žaidė, o mes mušėme įvarčius“, – šyptelėjo S. Kerla.

31-erių bosnis neslėpė, jog pusantros valandos atlaikyti kaitrą Netanijos stadione buvo itin sudėtinga.

„Buvo labai karšta. Per vieną vakarą netekau 4 kilogramų – galite įsivaizduoti, kokias sąlygas reikėjo iškęsti. Rezultatu esame labai patenkinti.

Kitas rungtynes jau žaisime savo aikštėje, bus lengviau kvėpuoti, ne taip karšta. Manau, galėsime kur kas rimčiau pasivaržyti dėl teritorinės persvaros. Laukia didelis mūšis. Esame arti tikslo, bet jo dar nepasiekėme“, – į priekį žvelgė „Sūduvos“ senbuvis.

„Sunkios rungtynės, daug ir kantriai gynėmės. Laukėme savo šansų, nors kai kada ir patys kontroliavome kamuolį, bandėme numušti ritmą. Kaip matote, pavyko, bet kol kas dar niekas nelaimėta. Pasidžiaugėme 5 minutes rūbinėje, o dabar laukia dar sunkesnės rungtynės namuose“, – vertino E. Jankauskas.

Apie neįprastą oro temperatūrą po dvikovos kalbėjo ir „Sūduvos“ vairininkas Vladimiras Čeburinas.

„Kai patenki į tokias sąlygas, labai sunku laikytis plano, net jei jis paruoštas smulkmeniškai. Varžovų spaudimas buvo stiprus, mes stengėmės vykdyti savo užduotis – kai kas pavyko, kai kas ne. Vis dėlto nesakyčiau, kad „Maccabi“ visiškai kontroliavo žaidimą, nors ir turėjo iniciatyvą. Dabar reikia atsigauti ir išanalizuoti žaidimą ruošiantis antram mačui“, – sakė specialistas iš Kazachstano.

Revanšo Marijampolėje „Maccabi“ sieks kitą ketvirtadienį.

Poros nugalėtojai susitiks su Zagrebo „Dinamo“ (Kroatija) arba Budapešto „Ferencvaros“ (Vengrija). UEFA Čempionų lygoje kovojančios komandos pirmąsias tarpusavio rungtynes Kroatijos sostinėje sužaidė lygiosiomis 1:1. Į Europos lygos paskutinį atrankos etapą keliaus atsakomąją dvikovą pralaimėsianti ekipa.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)