Nors prieš susitikimą buvo baiminamasi, kad „Maccabi“ futbolininkai svečius iš Marijampolės nuo pirmųjų minučių užgrius aktyvių atakų lavina, taip nenutiko.

Izraelio čempionams koją dažnai kišo techninis brokas, o pajutusi, kad varžovas yra pažeidžiamas ir dažnai klysta, „Sūduva“ įsidrasino.

Pirmą įvartį Netanijos miesto stadione vykusiose rungtynėse po Ovidijaus Verbicko perdavimo 37 min. galva įmušė „Sūduvos“ gynėjas iš Bosnijos ir Hercegovinos Semiras Kerla.

76 min. po Andro Švrljugos pakelto kampinio svečių persvarą padvigubino keliu kamuolį į šeimininkų vartus nukreipęs Eligijus Jankauskas. Aikštėje 21-erių metų puolėjas buvo pasirodęs vos prieš keletą minučių.

84 min. Izraelio ekipai pavyko sumažinti atsilikimą – kamuolį į „Sūduvos“ vartus nukreipė nigerietis Chico Ofoedu.

Po šalto dušo įvarčio atgaivinta „Maccabi“ ekipa pabandė kilti į svečių vartų šturmą, tačiau koją šeimininkams kišo itin netaiklūs perdavimai.

Paskutinę minutę „Sūduva“ netgi uždirbo galimybę atlikti baudos smūgį iš baudos aikštelės prieigų, bet arbitras iš Airijos Neilas Doyle'as to padaryti nebeleido, paskelbęs mačo pabaigą.

„Maccabi“ šiose rungtynėse kamuolį kontroliavo 64 proc. laiko. Smūgiuoti šeimininkai bandė 13 kartų, o „Sūduva“ – 7. Į vartų plotą žydai pataikė 5, o jų varžovai iš Lietuvos – 3 sykius. Du iš jų baigėsi įvarčiais.

„Maccabi“ kėlė 8, „Sūduva“ – 6 kampinius, šeimininkų komanda dažnai patekdavo į nuošalę. Šį pažeidimą arbitras fiksavo net 7 kartus.

Rezultatas

„Maccabi“ 1 – 2 „Sūduva“

37' Semiras Kerla [0-1]
76' Eligijus Jankauskas [0-2]
84' Chico Ofoedu [1-2]

"Maccabi" – "Sūduva"

Atsakomosios rungtynės Marijampolėje bus žaidžiamos rugpjūčio 15 d. 20 val.

Tiek Lietuvos čempionė „Sūduva“, tiek stipriausia Izraelio komanda savo kelią šio sezono tartpautiniuose turnyruose pradėjo nuo UEFA Čempionų lygos. Marijampoliečiai jau pirmame etape neatsilaikė prieš Belgrado „Crvena Zvezda“, o Tel Avivo futbolininkai antrame etape nusileido Klužo CFR komandai su Deividu Arlauskiu.

Vėliau „Sūduva“ antrame Europos lygos etape bendru rezultatu 10:0 sutriuškino „Tre Pene“ futbolininkus iš San Marino.

Jeigu „Sūduvai“ pavyktų įveikti „Maccabi“ barjerą, kitame etape – atkrintamosiose varžybose – Lietuvos čempionų lauktų dvi akistatos su Zagrebo „Dinamo“ (Kroatija) ir „Ferencvarosi“ (Vengrija) komandų poros pralaimėtojais. Šiuo metu šios ekipos tarpusavyje rungiasi UEFA Čempionų lygos atrankos III etape. Pirmasis tarpusavio mačas baigėsi lygiosiomis 1:1.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (340)