Rumunijos klubas pirmasis išsiveržė į priekį, 28 min. pasižymėjo Mario Rondonas.

Bet šeimininkai pirmavo 6-ias minutes: 34 min. „Celtic“ komandos senbuvis Jamesas Forrestas nuginklavo Giedrių Arlauskį ir išlygino rezultatą – 1:1.

Įdomu tai, kad J. Forrestas įvarčius su „Celtic“ marškinėliais muša devintą sezoną paeiliui: saugas nuo 2010-ųjų atstovauja pagrindinei komandai, o nuo 2002-ųjų tobulėjo „Celtic“ jaunių ekipose.

Mačo pabaigoje aštriau rungtyniavo svečiai, kurie surezgė ne vieną pavojingą ataką, o G. Arlauskiui tekdavo ne kartą demonstruoti savo meistriškumą.

Darbo rungtynėse lietuviui netrūko: svečiai 13 kartų smūgiavo, iš jų 4 kartus kamuolys skriejo į vartų plotą, penkis kartus – greta vartų, 4 smūgius blokavo gynėjai.

Panaši ir šeimininkų statistika: 14 smūgių, iš jų 3 į vartų plotą, 6 kartus kamuolys skriejo pro šalį, 5 smūgiai blokuoti. CFR kėlė 8 kampinius, svečiai – 7, po tris žaidėjus iš kiekvienos komandos užsidirbo geltonas korteles.

Atsakomoji kova – rugpjūčio 13 dieną Glazge.

Kitose rungtynėse Krasnodare pačioje mačo pabaigoje „Porto“ išplėšė pergalę: 89 min. portugalams vienintelį įvartį pelnė Sergio Oliveira. „Porto“ iš Rusijos grįžta turėdami svečiuose pelnyto įvarčio pranašumą – 1:0.

Apskritai trečiadienis nebuvo dėkingas namuose rungtyniavusioms ekipoms: keturios komandos pralaimėjo, tik Klužo CFR sužaidė lygiosiomis.

Čempionų lygos atrankos trečio etapo trečiadienio rezultatai:

„Krasnodar“ (Rusija) 0 – 1 FC „Porto“ (Portugalija)

„Basaksehir“ (Turkija) 0 – 1 „Olympiakos“ (Graikija)

„Basel“ (Šveicarija) 1 – 2 „LASK“ (Austrija)

Klužo CFR (Rumunija) 1 – 1 „Celtic“ (Škotija)

„Maribor“ (Slovėnija) 1 – 3 „Rosenborg“ (Norvegija)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)