Šeši iš dešimties LFF valdybai priklausančių asmenų praėjusį penktadienį pasirašė laišką, kuriuo K. Gorkšas apkaltintas savivaliavimu, skaidrumo stygiumi ir nesugebėjimu efektyviai vadovauti federacijos veiklai.

37-erių buvęs ilgametis Latvijos rinktinės gynėjas su valdybos dauguma susikirto dėl naujų organizacijos įstatų ir generalinio sekretoriaus bei kitų svarbių postų paskyrimų.

K. Gorkšas savo oponentų veiksmus pavadino „naktiniu puču“.

„Tai – bandymas apginti įsisenėjusią tvarką, pagal kurią federacija kai kam yra melžiama karvė. Dabar svarbiausia parodyti, kad pokyčiai yra nebeišvengiami. Vienintelė krizė federacijoje yra ta, kurią kelia valdybos nariai“, – teigė LFF prezidentas.

Antradienį DELFI.lv paviešino konkretų pavyzdį, kaip federacijos senbuviai „melžė“ LFF biudžetą.

Remdamasis neįvardintu šaltiniu, DELFI.lv paskelbė, jog vieno iš „perversmininkų“ Artūro Gaidelio žmona mažiausiai keletą metų gaudavo reguliarias išmokas iš LFF.

2016-2018 metais Tatjanai Gaidelei priklausančiai bendrovei „TG Sports Managment Ltd.“ buvo pervesta 30 tūkst. eurų.

Kuo užsiima firma, kurios įstatinis kapitalas yra vienas euras, nežinia, tačiau beveik visos jos pajamos buvo iš LFF kišenės.

DELFI.lv paklaustas apie šią situaciją, A. Gaidelis iš pradžių neigė bet kokius komercinius ryšius tarp federacijos ir savo artimųjų, vėliau patvirtino, jog jo žmonos įmonė iš tiesų teikė LFF paslaugas, bet negalėjo pasakyti, kokias.

DELFI.lv šaltinio teigimu, panašių „konsultavimo ir paslaugų“ sutarčių su įtakingų LFF pareigūnų artimaisiais federacija turėjo ir daugiau.

Primename, kad K. Gorkšas LFF prezidentu dvejų metų kadencijai buvo išrinktas pernai. Vasarį neeilinėje kongreso sesijoje jau mėginta „Blackpool“, „Queens Park Rangers“ ir „Reading“ (visi – Anglija) klubų futbolininką nušalinti nuo pareigų, tačiau tuomet pritrūkta balsų.

Latvijoje susiklosčiusi padėtis kaip du vandens lašai panaši į konkuruojančių grupuočių vidinius vaidus Lietuvos futbolo federacijoje. Primename, kad 2017 metais susiformavusi dauguma vykdomajame komitete išklibino tuomečio prezidento Edvino Eimonto kėdę, o pernai panašų likimą patyrė faktiniu organizacijos vadovu buvęs generalinis sekretorius Nerijus Dunauskas.

Kasparas Gorkšas (Latvijos futbolo federacijos nuotr.)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)