Herojus. „Panevėžys“ akistatoje su „Kauno Žalgiriu“ po puikaus Andrejaus Čiofu įvarčio pirmavo, tačiau Kauno ekipa ne tik išlygino, bet ir persvėrė rezultatą. Pačioje susitikimo pabaigoje panevėžiečiams tašką išplėšė itin nedaug šiame sezone rungtyniaujantis Tomas Salamanavičius. Tai buvo pirmasis vos 34 minutes sužaidusio saugo įvartis šiame sezone. Anksčiau T. Salamanavičius pasižymėjo taikliais smūgiais atstovaudamas Gargždų „Bangos“, Panevėžio „Ekrano“, Pakruojo „Kruojos“ ir „Jonavos“ klubuose.

Sugrįžimas. Nepaisant rungtynių pabaigoje prarastos pergalės, „Kauno Žalgiris“ gali pasidžiaugti į rikiuotę grįžusiu Egidijumi Vaitkūnu. Daugiau negu 4 mėnesius dėl patirtos traumos nerungtyniavęs gynėjas grįžo į rikiuotę prieš varžovą, su kuriuo rungtyniaudamas ir susižeidė. Iš viso E. Vaitkūnas šiame sezone yra sužaidęs penkerias rungtynes.

Komplimentai. „Panevėžys“ ir „Kauno Žalgiris“ antrą kartą šiame sezone išsiskyrė taikiai, o abiejų komandų strategai – Aleksandras Kurtijanas ir Mindaugas Čepas – pasidžiaugė tiek kovingomis rungtynėmis, tiek įdomiu varžovu. „Visada mėgstu žaisti prieš „Kauno Žalgirį“ – organizuota komanda ir malonu žaisti tokias bekompromisines rungtynes“, – teigė A. Kurtijanas.

Nenuvylė. Tie, kas stebėjo Vilniaus „Riterių“ ir „Palangos“ rungtynes, pastarosios ekipos pasirodymu neturėjo likti nusivylę. Čempionato autsaideriai į sostinę atsivežė vos du pirmoje sezono pusėje rungtyniavusius futbolininkus – Sergejų Mošnikovą bei Yao N'Goraną, bet metė oponentams labai rimtą kovą ir nusileido tik 0:1. Vienintelio bei pergalingo įvarčio autoriumi tapo pirmą sykį per 43-ejas A lygos rungtynes pasižymėjęs legionierius iš Dramblio Kaulo Kranto Lajo Traore.

Tendencija?: Pastarieji trys uostamiesčio ekipos pralaimėjimai buvo išties skaudūs, kadangi visų jų metu Viktoro Dobrecovo kariauna pirma išsiverždavo į priekį. Pastarąjį sykį Darvydas Šernas pasižymėjo pirmas, bet vienas Mato Vareikos ir du Liviu Antalio įvarčiai leido Vilniaus „Žalgiriui“ džiaugtis sunkia pergale – 3:1.

Pasivijo. Gana blankiai sezoną pradėjęs L. Antalis greitai pavijo komandos draugą Tomislavą Kišą – šiuo metu abiejų futbolininkų sąskaitoje yra po 11 įvarčių. Tai – geriausias rezultatas visoje lygoje. T. Kišas pastarąjį kartą pasižymėjo gegužės 31-osios dienos rungtynėse su Kauno „Stumbru“, tačiau Klaipėdoje atliko net du rezultatyvius perdavimus.

Strategai. Abiejų sostinės komandų vairininkai – Joao Luisas Martinsas ir Albertas Rybakas – šiame poste dirbantys laikinai, džiaugėsi pergalėmis. Tiesa, pozicijos statusas gali ir pasikeisti – viskas priklauso nuo darbo rezultatų. A. Rybakas tokioje situacijoje jau trečią kartą ir tikisi, kad vyr. treneriu dirbs ilgiau: „Dievas myli Trejybę. Tikiuosi, kad treneriu dirbsiu ilgai“.

Debiutai. Vasaros perėjimų lango metu komandose įvyko nemažai pokyčių ir keletas žaidėjų pirmą sykį pasirodė naujose komandose. Galima išskirti „Panevėžio“ klube puikiu įvarčiu debiutavusį buvusį „Stumbro“ ir „Atlanto“ futbolininką iš Moldovos A. Čiofu, uostamiesčio komandos legionierių iš Burundžio Bonfilscalebą Bimenyimaną ir vos 16-metį „Žalgirio“ talentą Gustą Jarusevičių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją