Nesėkmė bendru rezultatu 0:10 – antras didžiausias pralaimėjimas „Tre Penne“ istorijoje. Tiesa, „Sūduva“ yra ir vienas pajėgiausių San Marino čempionų kada nors tarptautiniame turnyre sutiktų varžovų – 2012-aisiais jie 0:11 nusileido Liuksemburgo „Dudelange“, o 2010-aisiais 3:13 krito prieš Bosnijos ir Hercegovinos klubą Mostaro „Zrinjski“.

Vėliau sanmariniečiai žaidė su Armėnijos, Velso, Makedonijos ir Andoros ekipomis, todėl prieš Glazgo „Celtic“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“ komandas garbingai kovojusi „Sūduva“ jiems paliko didelį įspūdį. Net ir pralaiminėdami 0:5, antradienio vakarą svečiai šypsojosi, o po finalinio švilpuko ne vienas skubėjo prie marijampoliečių prašydamas apsikeisti marškinėliais.

Vienas „Tre Penne“ lyderių Enrico Cibelli po UEFA Europos lygos atrankos antrojo etapo mačo bendraudamas su DELFI džiaugėsi savo komandos pasirodymu bei pabrėžė, jog San Marino čempionai nėra profesionalūs futbolininkai.

"Sūduva" antrąkart sutriuškino "Tre Penne" ekipą

„Mums tai buvo ypatingos rungtynės, nes mes nesame profesionalai. Mačai Europos lygoje mums yra tarsi sapnas.

Buvo sunku, nes „Sūduva“ yra labai gera, stipri ir techniška komanda. Nepaisant pralaimėjimo, esame laimingi, nes bandėme pažaisti futbolą ir pasilinksminti. Gera žaisti, kai tave stebi didelė žmonių minia“, – kalbėjo E. Cibelli.

Antradienį rungtynes Marijampolėje stebėjo beveik 2 tūkst. sirgalių ir nors „Tre Penne“ nesėkmės jiems kėlė šypsenas, triuškinamiems varžovams suvalkiečiai demonstravo ir simpatijas. Svečiai sulaukė gausių plojimų už retus bandymus smūgiuoti į vartus, o nudžiuginti žiūrovus pavyko ir treneriui Luigi Bizzotto, kuris itin techniškai sustabdė į užribį išskriejusį kamuolį.

„Esame iš mažos šalies, todėl mums nėra normalu žaisti tokias rungtynes. Kaupiame patirtį, kuri galbūt pravers ateityje“, – sakė 31-erių San Marino rinktinės puolėjas, atskleidęs futbolo ir pagrindinio darbo suderinimo subtilybes bei papasakojęs, kokios yra pagrindinės „Tre Penne“ žaidėjų profesijos.

„Įprastai mes dirbame biuruose, baruose, restoranuose ar pramonėje. Mums nėra lengva būti geros sportinės formos, nes treniruojamės po darbų, vakare. Aš pats studijuoju ir dirbu inžinerijos srityje. Suderinti futbolą su darbu nėra lengva, tačiau mylime futbolą, todėl stengiamės žiūrėti į treniruotes profesionaliai“, – dėstė E. Cibelli.


Stebėdami E. Cibelli žaidimą, „Sūduvos“ sirgaliai juokais džiaugėsi – Mohamedą Salah išvysti Marijampolėje galima ne kasdien. Savo išvaizda Egipto rinktinės ir „Liverpool“ žvaigždę primenantis sanmarinietis tinklalapiui DELFI atskleidė, jog M. Salah vardą jis girdi nuolat.

„Mohamedu Salah mane vadina kiekvieną dieną. Prieš metus buvau užsiauginęs ilgesnę barzdą, todėl kiekvieną kartą išėjus į miestą žmonės kartodavo, jog esu panašus į jį. Man tai patinka, tai mane pralinksmina“, – šypsojosi M. Salah antrininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)