Pernai tapusi Latvijos čempione „Riga“ pirmauja ir šių metų šalies pirmenybėse. Po sėkmingo praėjusio sezono stipriausia Latvijos komanda, jau pasitraukusi iš Čempionų lygos turnyro, tęsia kovą Europos lygos varžybose.

Susitikime su Latvijos čempionais pirmieji į priekį išsiveržė panevėžiečiai. 43 min. po tikslaus Pauliaus Janušausko perdavimo įvartį pelnė vienas iš klubo naujokų. Pirmasis kėlinys, kuriame nebuvo daug pavojingų momentų, taip ir baigėsi – 1:0.

Daug rezultatyviau susitikimas vyko po pertraukos. 55 min. po tikslaus smūgio galva svečiams įvartį pelnė Pavelas Krukas. Po to jau šeimininkai pelnė keturis įvarčius paeiliui ir išsiveržė į priekį 4:2 ir jau užuodė pergalę. Tačiau panevėžiečiai nepalūžo ir sugebėjo rezultatą išlyginti. 80 min. dar kartą pasižymėjo Pavelas Krukas, o 86 min. – Tomas Salamanavičius. Rungtynės baigėsi kovingomis lygiosiomis 4:4.

Lietuvos A lygos čempionato pertraukos metu „Panevėžys“ sužaidė trejas draugiškas rungtynes. Be susitikimo su FC „Riga“, reprezentacinė miesto komanda laimėjo abejas rungtynes namuose. Panevėžiečiai 2:0 įveikė Telšių „Džiugą“ ir 4:1 nugalėjo Latvijos ekipą „Albatroz“.

Kitą savaitgalį po pertraukos vėl bus atnaujintas šalies čempionatas. Rugpjūčio 3 dieną „Panevėžys“ išvykoje susitiks su „Kauno Žalgiriu“.

„Panevėžys“ pasirašė sutartį su vartininku

Nuo šiol „Panevėžio“ klube rungtyniaus vartininkas Rafaelis Broetto, kuris Lietuvos futbolo aistruoliams yra žinomas. Prieš dvejus metus šis futbolininkas rungtyniavo Kauno „Stumbro“ komandoje. „Panevėžio“ naujokas turi dvigubą – Brazilijos ir Portugalijos pilietybę.

195 cm ūgio vartininkas didžiąją savo karjeros dalį praleido atstovaudamas įvairioms Brazilijos pirmenybių komandoms, taip pat žaidė Portugalijoje. Paskutinė komanda, kuriai prieš atvykstant į Panevėžį atstovavo R. Rroetto, buvo Portugalijos stipriausioje lygoje rungtyniaujantis „Maritimo“ klubas.

Su 28-erių metų Rafaeliu Broetto pasirašyta sutartis iki šio sezono pabaigos. „Panevėžio“ naujokas rungtyniaus 27 numeriu pažymėtais marškinėliais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)