„Mes nepradėjome gerai. Viskas, ką buvome sutarę prieš rungtynes, neveikė, nes praleidome įvartį varžovams atliekant savo pirmąjį smūgį, – po rungtynių duodamas interviu DELFI sakė Andro Švrljuga., – Vis dėlto nemanau, kad pirmasis įvartis buvo esminis.

Esminis buvo antrasis įvartis, nes po pirmojo mes pradėjome žaisti ir turėjome savo progų, sukūrėme kelis pavojingus momentus. Po pirmojo įvarčio galėjome mušti patys ir pasitenkinti rezultatu 1:1, tačiau antrasis įvartis, pelnytas jų antruoju smūgiu į vartų plotą, mus kiek palaužė.“

Jei būtume pasižymėję keliomis minutėmis anksčiau, dar būtume rimtai pakovoję ir dėl lemtingo antrojo įvarčio.
Andro Švrljuga

Kaip ir buvo tikėtasi, „Crvena Zvezda“ namuose pademonstravo gerokai solidesnį žaidimą nei Marijampolėje bei jau po 4-ąją minutę pelnyto įvarčio užtikrintai laikė žaidimo vadžias savo rankose. Serbai leido svečiams regzti atakas, tačiau buvo pasiruošę žudyti jų gynėjus greitajame puolime.

Gynėjas Marko Gobeljičius užduotį žudyti marijampoliečių gynėjus suprato pernelyg tiesiogiai ir 59-ąją minutę sulaužė Vaido Slavicko koją per abu blauzdos kaulus. Nors šiurpi veterano trauma gerokai apkartino ir taip pralaimėjimu pasūdytą išvyką, „Sūduvos“ žaidėjai turi kuo didžiuotis.

Suvalkijos ekipa padarė tai, ko praėjusį sezoną Belgrade nesugebėjo padaryti net UEFA Čempionų lygos laimėtojai „Liverpool“. Priešingai nei Jurgeno Kloppo auklėtiniai, V. Čeburino kariauna „Marakana“ vadinamą stadioną paliko su įvarčiu, kurį priešpaskutinę minutę pelnė Mihretas Topčagičius.

Kai varžovai liko mažumoje, turėjome gerą šansą išsigelbėti. Pats turėjau labai gerą šansą ir jei būčiau pasižymėjęs, komanda galėjo žengti tolyn.
Josipas Tadičius

„Per pertrauką rūbinėje sutikome, kad turime žaisti atviresnį futbolą. Smagu, kad pabaigoje galiausiai pavyko pelnyti vieną įvartį. Jei būtume pasižymėję keliomis minutėmis anksčiau, dar būtume rimtai pakovoję ir dėl lemtingo antrojo įvarčio“, – kalbėjo A. Švrljuga.

„Apibendrinant, manau, jog mes gerai reprezentavome save, „Sūduvą“ ir Lietuvą. Manau, kad iš šio didelio stadiono galime išeiti aukštai pakeltomis galvomis“, – pridūrė krašto gynėjas iš Kroatijos.

Andro Švrljuga

Galima sakyti, jog „Sūduvai“ iki sensacingo rezultato Belgrade pritrūko vos kelių centimetrų. Antrajame kėlinyje Josipas Tadičius pavojingai smūgiavo galva bei sudrebino vartų skersinį. Jei kamuolys būtų skriejęs bent šiek tiek žemiau, marijampoliečiai galėjo pasiekti ir teigiamą rezultatą 2:2.

„Grįžtame namo tuščiomis rankomis, todėl esame labai nusivylę. Ypač dėl to, jog žaidėme gerai, bet mums nepasisekė“, – portalui DELFI sakė antrajame kėlinyje Sandro Gotalą pakeitęs J. Tadičius.

„Kai varžovai liko mažumoje, turėjome gerą šansą išsigelbėti. Pats turėjau labai gerą šansą ir jei būčiau pasižymėjęs, komanda galėjo žengti tolyn. Šansų turėjo ir kiti, bet sėkmė buvo ne mūsų pusėje“, – pridūrė puolėjas.

Pozityviai į rungtynes mėgino pažvelgti ir Paulius Golubickas. Startinėje sudėtyje mačą pradėjęs ir svariai prie vienintelio „Sūduvos“ įvarčio prisidėjęs 19-metis bendraudamas su DELFI įvertino asmeninį savo pasirodymą ir apgailestavo dėl neišnaudotų progų.

Pralaimėjome stipresnei komandai, bet dėl kovos tikrai ne gėda.
Algis Jankauskas

„Iš šono turbūt matėsi, kad man pačiam rungtynės buvo itin sunkios. Nemažai klaidų. Aišku, buvo ir neblogų epizodų. Pirmajame kėlinyje varžovų žaidėjai mane uždarydavo, bet antrame kėlinyje gaunant daugiau kamuolių man sekėsi šiek tiek geriau. Visi pasirodėme tikrai neblogai, kovojome iki paskutinių minučių.

Aišku, gaila, kad pralaimėjome, bet mes stengėmės. Po praleistų įvarčių neturėjome ką prarasti ir tikėjome savimi, nes matėsi, kad galime susikurti progų. Nusiteikėme apsiginti ir susikurti progų, taip ir padarėme, tačiau visų progų neišnaudojome“, – kalbėjo jaunasis „Sūduvos“ talentas.

Paulius Golubickas

Tuo metu klubo kapitonas Algis Jankauskas priminė, kad gausybę progų didinti savo persvarą turėjo ir „Crvena Zvezda“. Marijampolės ekipos sunkumus Belgrade iliustravo įspūdingai net penkis svečių žaidėjus apibėgęs ir vienas prieš vartus iššokęs gynėjas Milanas Rodičius, be to, serbai vartų konstrukciją drebino net tris kartus, o dar kelis kartus „Sūduvą“ išgelbėjo Ivanas Kardumas.

„Dvejopi jausmai. Prieš tą Slavicko traumą pačios rungtynės net nublanksta, bet kalbant apie rungtynes tenka pripažinti – pralaimėjome stipresnei komandai. Manau, kad aikštėje atidavėme viską, bet praleistas greitas įvartis išmušė iš vėžių. Vėliau sekė ir antras įvartis, po jo nukabinome nosis, bet po to susiėmėme.

Buvo sunku persilaužti, bet mes persilaužėme ir davėme kovą iki paskutinės minutės. Gaila, kad įvartį įmušėme tik paskutinę rungtynių minutę. Jei būtume įmušę anksčiau, paskutinėmis minutėmis galbūt dar būtume juos prispaudę. Aišku, tenka pripažinti, kad ir varžovai turėjo nemažai progų pasižymėti, o mums šypsojosi sėkmė.

Pralaimėjome stipresnei komandai, bet dėl kovos tikrai ne gėda“, – dėstė A. Jankauskas.

Čempionų lyga, "Crvena Zvezda" - "Sūduva"

Nors marijampoliečiai prislėgti dėl V. Slavicko traumos, kapitonas tiki, kad komanda sugebės tinkamai nusiteikti kitą savaitę išvykoje laukiančiam startui UEFA Europos lygoje.

Stipriausiai Lietuvos komandai teks kovoti su San Marino „Tre Penne“ ekipa.

„Dėl pralaimėjimo ir dėl Vaido traumos nuotaikos komandoje tikrai slogios. Iki kitų rungtynių San Marine turime savaitę. Manau, jog per šį laiką spėsime atsigauti ir psichologiškai, ir fiziškai.

Belgrade įmuštas įvartis nuteikia pozityviai. Davėme serbams kovą, gal kažkiek neišnaudojome kiekybinės persvaros. Galbūt galėjome išnaudoti ją geriau, bet varžovai buvo aukštesnio meistriškumo. Gaila, bet toks futbolas“, – sakė A. Jankauskas.

„Sūduvos“ svajonė varžytis Europos turnyro grupės etape lieka gyva. Pernai iki šios svajonės išsipildymo trūko vos vienos pergalės prieš Glazgo „Celtic“, todėl šiemet galimybė įveikti tris atrankos į Europos lygą etapus jau nebeatrodo nerealiai.

Žinoma, jei tik greitai pavyks rasti naują kairiojo krašto gynėją.

Pirmą kartą savo jėgas didelėje tarptautinio futbolo scenoje išbandęs bei joje nepasimetęs P. Golubickas tiki – užsigrūdinus Belgrade, Europos lygoje galima nueiti toli.

„Dabar turime susitaikyti su šia nesėkme ir parodyti, ką galime Europos lygoje. Į rungtynes ten dabar jau eisime labiau pasitikėdami savimi, nes Belgrade žaidėme tikrai neblogai“, – teigė 19-metis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)