Birželio pabaigoje T. Rickettsui rungtynių su Klaipėdos „Atlantu“ metu pradžioje įplyšo raumuo. Nors gydytojai pranešė, kad puolėjas bus priverstas praleisti abu mačus UEFA Čempionų lygos atrankoje, su tuo susitaikyti nenorėjęs kanadietis susikrovė lagaminus bei su klubo palaiminimu atsidūrė pažįstamų gydytojų rankose Slovėnijoje.

Modernias technologijas pasitelkiantys gydytojai pastatė 31-erių sportininką ant kojų, todėl šis į rikiuotę grįžo po traumos nepraėjus nei dviem savaitėms. Dabar jis yra sveikas ir pilnas pasitikėjimo savo jėgomis.

„Esu sveikas ir visiškai pasiruošęs rungtynėms. Jaučiuosi gerai. Tris dienas buvau išvykęs į Slovėniją, kur padedamas puikų darbą atliekančios medikų komandos išgyvenau pagreitintą reabilitacijos procesą.

Mano medikų komanda naudoja specialią traumų gydymui skirtą mašiną. Pasaulyje tai nėra naujiena, bet mano medikų naudojami metodai ir technologijos pritaikymo būdai yra gerokai pažengę. Mano kūnas reaguoja į tai pozityviai.

Atvykęs į Belgradą, aš, kaip ir mano bendraklubiai, pasitikiu savimi ir nekantriai laukiu vakaro“, – DELFI pasakojo T. Rickettsas.

Pirmojoje komandų akistatoje Marijampolėje tik žiūrovu buvusį kanadietį startinėje sudėtyje pakeitė neseniai į „Sūduvą“ sugrįžęs kroatas Josipas Tadičius. Nors Lietuvos čempionai dabar turi visą būrį atakuojančių žaidėjų, T. Rickettsas konkurencijos nebijo bei žino savo pranašumus.

Tosaintas Rickettsas treniruotėje Belgrade

„Lygiosios namuose – labai svarbios, rezultatas mus patenkino. Tai buvo tikrai geros rungtynės. Buvo galima pamatyti kovą ir suprasti, kiek daug ši kova reiškia komandai. „Sūduva“ parodė, kad gali gerai sužaisti prieš bet kurį, net ir ypatingai stiprų varžovą.

Kalbant apie naudą, kurią „Sūduva“ gaus dėl mano sugrįžimo, rungtyniaudamas visada suteikiu savo komandai greičio bei darau spaudimą varžovų gynybos linijai. Varžovų aikštės pusėje būnu labai aktyvus. Tikiu, jog galiu duoti savo ekipai tai, ko jai pritrūko namuose – įvartį“, – tikino T. Rickettsas.

Patyręs futbolininkas supranta, kad Belgrade laukia varžovų ir jų sirgalių užkurta pirtis, tačiau neabejoja, kad „Sūduva“ dėl sensacingos pergalės atiduos visas jėgas.

„Žinome, kad „Crvena Zvezda“ bus nusiteikusi agresyviai nuo pat pirmųjų mačo minučių, nes Čempionų lyga šiam klubui yra labai svarbi. Serbai tikrai kelis kartus pasunkins mūsų darbą, mes tai suprantame ir esame pasiruošę mūšiui iki kraujo“, – sakė 2018 metų MLS pirmenybių čempionas.

Tosaintas Rickettsas treniruotėje Belgrade

T. Rickettsas šiemet tapo „Sūduvos“ žaidėju po to, kai Jamaikoje netikėtai susipažino su ten atostogavusiu Marijampolės ekipos direktoriumi Karoliu Skinkiu. Viešbutyje tinklinį kartu žaidę vyrai pasišnekučiavę išsiaiškino savo profesijas, o netrukus jau derino ir kontrakto sąlygas.

Praėjusius trejus metus gimtosios „Toronto FC“ komandos marškinėlius vilkėjęs puolėjas dabar teigia besidžiaugiantis tokiu atsitiktinumu, tačiau priduria, kad Lietuvoje jam dar nepavyko atskleisti viso savo potencialo.

„Marijampolėje jaučiuosi gerai, bendraklubiai čia puikūs, o aš greitai prisitaikiau ir neblogai žaidžiau A lygoje. Lietuva – puiki, graži šalis. Komandoje jaučiuosi patogiai, mes demonstruojame gerą formą nacionalinėse pirmenybėse. Viliuosi tęsti ir sėkmingą žygį Europoje.

Lietuvos futbolo lygis yra toks, kokio ir tikėjausi. Prieš atvykdamas kalbėjau su pora draugų, kurie yra žaidę čia praeityje. Jie apšvietė mane apie šalį ir lygą, todėl buvau pasiruošęs ir žinojau, ką čia rasiu. Tiesa, reikia pripažinti, jog tikėjausi čia turėti geresnę statistiką.

Kol kas esu ne visiškai patenkintas tuo, ką pavyko pademonstruoti žaidžiant „Sūduvoje“. Tikrai noriu daugiau. Noriu daugiau įvarčių, daugiau rezultatyvių perdavimų ir daugiau sveikatos. Kai turėsiu visa tai, būsiu labai patenkintas galutiniu produktu.

Vis dėlto pats svarbiausias mano tikslas yra kuo labiau padėti savo komandai. Turiu padėti jai vėl tapti šalies čempione bei sėkmingai pasirodyti tarptautinių turnyrų atrankose. Tai yra pagrindinis prioritetas“, – DELFI papasakojo T. Rickettsas.

„Sūduvos“ ir „Crvena Zvezda“ akistata Belgrade prasidės 21.45 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)