Ketvirtadienį „Riteriai“ nesugebėjo išlaikyti UEFA Europos lygos atrankos varžybų starte turėtos persvaros ir tenkinosi lygiosiomis 1:1.

Įvarčiais apsikeitė Valdemaras Borovkis (46-ą min.) ir Jakupas Andreasenas (54-ą min.). Mačo pabaigoje arti tikslo buvo Teremas Moffi, tačiau šeimininkų puolėjo iš Nigerijos smūgis kliuvo į virpstą.

„Pradžia buvo nerami, žaidėjai atrodė išsigandę. Kai įmušėme įvartį, jau žaidėme visai neblogai. Ypač tuomet, kai laikėme kamuolį ant žemės, žaidėme greitai – tuomet atsiverdavo erdvės. Prieš taip masyviai besiginančią komandą kitaip ir neparungtyniausi.

Paskutines 10 ar 15 minučių varžovai jau buvo pavargę, tada atsirado progų ir pusprogių. Bendrai paėmus, planas pavyko, išskyrus standartines padėtis – priešininkai tikrai pridarė problemų“, – komentavo „Riterių“ vairininkas A. Skarbalius.

Atsakomosios rungtynės atšiauriame archipelage jo auklėtinių laukia kitą antradienį.

Nors bronziniai praėjusio A lygos sezono prizininkai namuose neįvykdė nė vienos iš trenerio keltų svarbiausių užduočių – nei laimėjo, nei nepraleido įvarčio, A. Skarbalius buvo nusiteikęs optimistiškai.

„Privalome laimėti, tikime savo galimybėmis. Situacija nėra bloga. Matau kelis niuansus, kuriuos reikės pataisyti, pirmiausia, dar dažniau būti su kamuoliu“, – teigė 46-erių specialistas.

Tuo metu jo tiesioginis oponentas M. Thomassenas prisipažino nustebęs dėl to, jog vilniečiai nemažą mačo dalį praleido savoje aikštės pusėje gindamiesi nuo svečių atakų.

„Tikėjausi aktyvesnio jų puolimo, bet kitkas klostėsi taip, kaip ir galvojome. Mūsų planas puikai veikė, trukdėme varžovams mus spausti, turėjome progų. Bent vieną įvartį reikėjo dar įmušti.

Mums šios lygiosios – geras rezultatas. „Riteriai“ – už mus truputį pajėgesnė komanda, bet mes šiandien kontroliavome žaidimą“, – teigė 43-ejų treneris.

Ir nors „Klaksvik“ strategas atidavė pagarbą daugiau nei du dešimtmečius Danijoje žaidusiam ir treneriu dirbusiam A. Skarbaliui, vis dėlto jis atviravo, jog pernykštė išvyka į Lietuvą Farerų salų atstovams buvo sudėtingesnė.

Tuomet taip pat Europos lygos atrankoje „Klaksvik“ identišku rezultatu 1:1 sužaidė su Vilniaus „Žalgiriu“, kuriam kelią į kitą etapą atvėrė tik rungtynėse svečiuose Mamadou Mbodjio per teisėjo pridėtą laiką pelnytas įvartis (2:1).

„Pernai „Žalgiris“ su mumis žaidė greičiau, todėl šįkart buvo lengviau. Manau, „Žalgiris“ yra šiek tiek stipresnė komanda už „Riterius“, – svarstė M. Thomassenas.

Savo ruožtu, A. Skarbalius, DELFI paklaustas apie Lietuvos ir Farerų salų pajėgumo skirtumą, teigė, jog jis nėra toks didelis kaip įprasta manyti.

„Farerų salų klubai nėra tokie jau silpni. Dabar į juos atvyksta užsieniečių, kokybiškų žaidėjų, ten dirba daug daniškos mokyklos išugdytų trenerių. Farerai irgi pradeda žaisti futbolą, be to, išlaikė savo kovinę dvasią bei atletiškumą, tad manęs toks pasipriešinimas nestebina“, – sakė „Riterių“ treneris, tiesiai neįvardijęs, ar nesėkmė atsakomajame mače būtų fiasko.

Poros nugalėtojų antrame Europos lygos atrankos etape lauks šveicariškas „Luzern“ barjeras.

Primename, kad kiti Lietuvos klubai kovas antrame pagal pajėgumą žemyno turnyre ketvirtadienį pradėjo pralaimėjimais: „Žalgiris“ svečiuose 1:3 neprilygo Budapešto „Honved“ (Vengrija), „Kauno Žalgiris“ Marijampolėje 0:2 nusileido Limasolio „Apollon“ (Kipras).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)