Dėl Kauno S. Dariaus ir S. Girėno rekonstrukcijos namų rungtynes Suvalkijoje žaidusius žalgiriečius tribūnose palaikė ne tik ištikimiausi sirgaliai, bet ir vietiniai marijampoliečiai, Marijampolės „Sūduvos“ ekipos žaidėjai bei tokie krepšininkai kaip Mantas Kalnietis, Edgaras Ulanovas ar Gytis Masiulis.

Nors anksti įvartį praleidęs „Kauno Žalgiris“ negalėjo pradžiuginti sirgalių gražiu atakuojančiu futbolu, mačo žiūrovus antrajame kėlinyje bent akimirkai pralinksmino kuriozas, kurį sukūrė komandos puolėjas Philipas Otele.

Sužaidus 76 minutes, Mindaugas Čepas nusprendė išleisti prieš mėnesį prie „Kauno Žalgirio“ prisijungusį 20-metį į aikštę vietoje Pijaus Širvio. Futbolininkas iš Nigerijos išklausė trenerio nurodymus ir iškart pasileido bėgti į aikštę.

Pats M. Čepas turėjo sulaikyti savo auklėtinį ir priminti, kad keitimą pirmiausia turi patvirtinti teisėjai – kiek sutrikęs P. Otele kurį laiką dar nesuprato, jog turi prieiti prie ketvirtojo rungtynių teisėjo ir tik jam leidus pakeisti savo bendraklubį.

Dėl šio epizodo ARVI stadiono tribūnose garsiai suskambo juokas, o vėliau ir plojimai. Kuriozą po rungtynių prisiminęs P. Otele teigė, jog iš vėžių jį išmušė sukilęs adrenalinas.

P. Otele kuriozas (rungtynių vaizdo įrašo 1:26:54)

„Tiesiog labai norėjau padėti savo komandai. Pamačiau, kad mano komandos draugas buvo už aikštės ribų, todėl pamaniau, jog jau galiu jį pakeisti. Nekantravau išbėgti į aikštę. Sukilo adrenalinas, todėl taip ir skubėjau“, – tinklalapiui DELFI sakė P. Otele.

A lygoje 3 kartus nuo suolo pakilti spėjęs P. Otele didžiuojasi savo naujuoju klubu ir mano, jog „Kauno Žalgiris“ yra pakankamai pajėgus pasiekti revanšą svečiuose.

„Galime laimėti atsakomąjį mačą išvykoje, nėra nieko neįmanomo, dėl to ir žaidžiame. Kauno klubas yra pajėgus, jaučiuosi jame labai gerai. Esu laimingas ir dėkoju Dievui bei šiam klubui už suteiktą galimybę“, – sakė P. Otele.

Kauno ekipos saugas Edvinas Kloniūnas po rungtynių apgailestavo dėl klaidų bei citavo trenerį teigdamas, kad žalgiriečiams Marijampolėje pritrūko drąsos: „Aišku, norėjome ir tikėjomės teigiamo rezultato – pergalės ar bent lygiųjų. Bet atsitiko kaip atsitiko. Pats debiutas yra malonus visai komandai, malonu dalyvauti tokio rango turnyre.

Treneris po rungtynių minėjo, kad reikėtų turėti daugiau drąsos, ypatingai žaidžiant su kamuoliu, nes varžovai yra tokie patys žmonės kaip ir mes. Juos paspaudus, jie taip pat daro klaidų. Mes darėme klaidas, po kurių praleidome įvarčius. Nemanau, kad klydome dėl įtampos. Galbūt įvarčius kainavo patirties stoka.“

Patirties tikrai netrūko po keitimo aikštėje pasirodžiusiam veteranui Linui Pilibaičiui. Įvarčiu į Glazgo „Rangers“ vartus 2008 metais bene įsimintiniausią pergalę Europos turnyruose Lietuvai padovanojęs atletas šįkart buvo pastebimas kietu žaidimu aikštės viduryje, o po mačo turėjo savo nuomonę apie 90-ąją minutę paskirtą vienuolikos metrų baudinį, tapusiu antruoju įvarčiu į kauniečių vartus.

„Rezultatas netenkina, stengėmės pasiekti teigiamą rezultatą. Po šių rungtynių padarysime išvadas ir išvykoje stengsimės duoti gerą kovą.

Manyčiau, kad teisėjas baudinio galėjo ir neduoti. Tokių baudinių nelabai kas duoda. Tokia mano pirminė nuomonė, dar reikėtų pamatyti pakartojimą“, – dėstė L. Pilibaitis, pridūręs, jog nors Marijampolėje sąlygos rungtyniauti yra geros, žalgiriečiai nekantriai laukia savojo stadiono.

„Marijampolė turi šaunų stadioną, rungtyniauti čia nėra blogai, bet, žinoma, labai laukiame savo stadiono Kaune“, – sakė 34-erių futbolininkas.

Atsakomasis komandų susitikimas Kipre vyks kitą ketvirtadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)