Remiantis LFF išplatintu pranešimu, P. Malžinskas suspenduotas dėl įrašo socialiniame tinkle. VRFS vadovas apkaltintas paviešinęs konfidencialią informaciją, susijusią su sporto aikštyno sostinės Pilaitės mikrorajone rekonstrukcija.

Ketvirtadienį VRFS išplatino pranešimą, kuriame pažymi, jog organizacijos valdyba neaptiko jokios LFF dalykinę reputaciją galimai menkinančios ir konfidencialumą pažeidžiančios informacijos atskleidimo, o tokia nuobauda P. Malžinsko atžvilgiu yra nepagrįsta ir neteisinga.

Be to, VRFS paneigė LFF generalinio sekretoriaus Edgaro Stankevičiaus teiginius apie tai, kad „visi LFF Vykdomojo komiteto nariai palaikė Arūno Pukelio kandidatūrą į viceprezidento postą“.

Pateikiame VRFS išplatintą pranešimą:

„Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomasis komitetas (VK) liepos 8 d. vykusiame posėdyje nusprendė laikinai sustabdyti LFF VK nario ir Vilniaus regiono futbolo sąjungos (VRFS) prezidento Pauliaus Malžinsko narystę LFF VK.

Sprendimas galios iki kitos eilinės LFF Konferencijos, kuri įvyks 2020 m balandžio mėnesį.

LFF pranešime spaudai ir liepos 8 d. vykusioje spaudos konferencijoje LFF vadovai teigė, kad pagrindinės suspendavimo priežastys buvo vieši Asociacijos VRFS vadovo pasisakymai, žeminantys dalykinę LFF reputaciją, o taip pat tam tikros, konfidencialios informacijos atskleidimas asmeninėje P. Malžinsko facebook paskyroje.

Išanalizavusi visą P.Malžinsko asmeninėje facebook paskyroje esančią informaciją,VRFS valdyba pareiškia, kad neaptiko jokios LFF dalykinę reputaciją galimai menkinančios ir konfidencialumą pažeidžiančios informacijos atskleidimo, o situacijos dėl Pilaitės aikštyno paaiškinimą bendruomenei traktuoja kaip viešąjį interesą atitinkančią informaciją.

VRFS valdyba vieningai konstatuoja, kad LFF VK sprendimas VRFS vadovo P. Malžinsko atžvilgiu yra nepagrįstas ir neteisingas, o pritaikytos drausminės sankcijos yra perteklinės.

Tokiu būdu LFF VK sprendimas pažeidė visos Vilniaus regiono futbolo bendruomenės interesus, apribojo didžiausios ir aktyviausios regioninės asociacijos, vienijančios 55 futbolo klubus ir tūkstančius futbolo mėgėjų, galimybes atstovauti savo narių interesus Lietuvos futbolo federacijoje, bei gauti iš jos aktualią informaciją.

VRFS valdyba taip pat nori atkreipti dėmesį į LFF generalinio sekretoriaus Edgaro Stankevičiaus teiginius pasakytus LFF spaudos konferencijos metu, kad „visi tame posėdyje (2019 m. balandžio 30 d. vykęs VK posėdis dėl Tauragės apskrities futbolo federacijos prezidento Arūno Pukelio kandidatūros siūlymo į LFF antro viceprezidento postą) dalyvavę VK nariai, kurių gretose ir Paulius Malžinskas, pasisakė už šio asmens tapimą antruoju viceprezidentu“.

VRFS valdyba šiuos LFF generalinio sekretoriaus teiginius vertina kaip neatitinkančius tikrovės ir kompromituojančius visą VRFS valdybą, bei asociacijos prezidentą Paulių Malžinską.

VRFS valdyba pabrėžia, kad vadovaujantis principine ir vertybine pozicija balandžio 29 d. VRFS valdybos posėdyje buvo vieningai nuspręsta nepalaikyti A.Pukelio kandidatūros. VRFS atstovams buvo suteikti atitinkami įgaliojimai atstovauti priimtą poziciją LFF Konferencijoje.

Priimti sprendimai užfiksuoti VRFS valdybos susirinkimo protokoluose, o asociacijos VRFS vienareikšmė nuomonė pateikta žiniasklaidoje: (https://www.youtube.com/watch?v=5gsR3r5OJAQ&t=27s).

VRFS laikosi nuomonės, kad sprendimas išrinkti A. Pukelį LFF viceprezidentu suduoda rimtą smūgį ir taip jau nelabai tvirtam Lietuvos futbolo federacijos ir viso šalies futbolo įvaizdžiui.

VRFS valdyba LFF VK sprendimą laikinai sustabdyti VRFS prezidento P.Malžinską narystę VK vertina kaip akibrokštą ne tik VRFS, bet ir visai Vilniaus apskrities futbolo bendruomenei.

Dėl šio sprendimo planuojama šaukti neeilinį visuotinį VRFS narių susirinkimą, kuriame būtų aptarta susidariusi situacija bei tolimesni veiksmai.“

Asociacijos VRFS informacija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)